Aura’s – wat zijn het?

Geplaatst op 25 januari 2021 door Emmy in Spiritueel / 6 Comments

Aura’s, dat zijn toch die dingen die paranormaal begaafde mensen alleen maar kunnen zien? Bovennatuurlijk gezwam voor het type Jomanda? Bullshit, zullen veel mensen zeggen. In deze blogpost wil ik uitleggen wat een aura is en waarom het helemaal geen gezwets is, maar dat ieder mens ze kan voelen.

Een ongemakkelijk gevoel

Stel je voor, je staat op de lift te wachten en als de deuren open glijden zie je dat er al een aantal mensen staan. Je stapt in en hebt al snel het gevoel dat iedereen veel te dichtbij staat. De andere mensen staan in jouw personal space. Bijna niemand vindt het chill wanneer een vreemdeling zo dichtbij staat en bijna iedereen is zich van dit gevoel bewust. Hoe dat komt? Jullie aura’s mengen zich even en dus wissel je een energie uit. En die vreemde energie wil jij vaak zo snel mogelijk uit de buurt hebben.

Je personal space, een soort onzichtbare barrière om je heen, is niks anders dan het aura dat jij als mens uitstraalt. Het is een laag van energie die jouw gevoelens, gesteldheid en nog veel meer uitstraalt, waar anderen (on)bewust mee communiceren. Het is net zoals het gevoel hebben dat het niet goed met iemand gaat, of juist wel wanneer je iemand de kamer binnen ziet komen: wij mensen pikken veel meer op dan we denken.

De een zal het lichaamstaal noemen, de ander ziet het als uitstraling: in de basis is het allemaal hetzelfde en is het totaal niet vreemd. Het is heel natuurlijk dat wij mensen elkaars aura kunnen voelen omdat we hiermee op non-verbale wijze met elkaar kunnen communiceren.

Het ene mens zal prettiger voor je aanvoelen dan de ander – ook al ken je elkaar misschien helemaal niet – omdat jullie energieveld beter met elkaar kan communiceren. Jullie zitten als het ware op hetzelfde level.

Het aura

Het aura is dus een laag van energie rondom het lichaam. Men zegt dat het uit zeven lagen bestaat die ik zo nog even wil toelichten

Een aura kan door sommige mensen op een andere manier worden waargenomen naast het voelen. Sommige mensen zijn in staat om bepaalde lagen van een aura te zien. Sommigen zien ze altijd, sommigen alleen als ze zich goed concentreren. Net zoals dat wanneer je je beter concentreert, je hem ook beter zou kunnen voelen.

Je eigen aura voelen:

Je hoeft niet in een lift te stappen om je eigen aura te voelen. Je kunt het ook zelf oefenen! Ga lekker zitten en breng je handen bij elkaar: duw je handpalmen tegen elkaar. Haal je handen dan langzaam uit elkaar en probeer dan te letten op subtiele veranderingen. Naarmate je handen verder uit elkaar komen zal je een verschil merken. Speel met aantrekken en afstoten en merk de verschillende overgangen van energie, druk en temperatuur. Dát is je aura.

Naast emoties en persoonlijkheid kan je aan iemands aura ook aflezen hoe het met iemand gaat. Donkere vlekken voor iemand die mentaal of fysiek niet in orde is, bijvoorbeeld. Of fletse kleuren. Een gat misschien zelfs, waardoor er veel energie verloren gaat. Een auralifter bestaat ook: dit is een soort parasiet die jouw energie ook op kan slurpen. Erg onprettig, maar zeker te ‘genezen’. Zeker als je ook werk met chakra’s, de energiecentrales van het lichaam. Over chakra’s zal ik een andere keer schrijven.

De zeven lagen

Er zouden zeven lagen van het aura zijn en het is altijd maar de vraag welke je kan zien als je aura’s kunt zien. Veelal is het de laag die iets zegt over de fysieke of mentale toestand van iemand en meestal bestaat deze laag uit verschillende kleuren waarbij elke kleur iets zegt over hoe het gaat. Veelal zijn de chakra’s hierbij van invloed. Stel, iemand het een donkerblauwe vlek bij diens keel, dan heeft die persoon vaak moeite met communiceren. Of stel iemand heeft een heel violetkleurig aura, dan is het vaak iemand die veel bezig is met spiritualiteit (en misschien ook teveel aan het zweven is).

Uiteraard is het mogelijk de andere lagen ook waar te nemen.

Het eerste lichaam is het etherische lichaam en omhult het fysieke lichaam het meestal dichtbij – tot zo’n 5 cm buiten het lichaam. Hier zie je ziekten of andere problemen het eerste, omdat het fysieke en etherische lichaam met elkaar zijn verbonden. Hoewel deze laag niet altijd een kleur heeft, zijn hier wel gaten of uithollingen in waar te nemen: een teken dat er iets aan de hand is.

Het Tweede lichaam is het emotionele lichaam en de auralaag die de meesten kunnen waarnemen. Het is namelijk de laag die emoties en gemoedstoestanden laat zien in kleuren die helder, dof of donker kunnen zijn. Deze laag loop tot zo’n 7 cm rondom het lichaam. Emoties blijven hangen in iemands aura en zijn daardoor ook waar te nemen, zélfs als je ze niet kunt zien.

De derde laag is het mentale lichaam en omringt het emotionele lichaam. Deze laag is wat breder en loopt uit tot wel 20 cm. Het zit vol gedachtekracht en ideeën.

Het vierde lichaam is het astrale lichaam en de grootte ervan is afhankelijk van iemands spirituele ontwikkeling. Via deze laag sta je ook in contact met anderen en dit is ook de laag die betrekking heeft tot het aantrekken en afstoten van andere aura’s. Je personal space in de lift dus!

Het volgende lichaam is het etherische-causale lichaam. Vanaf hier wordt het een beetje zweverig, want dit is namelijk de meest ideale vorm van het etherische lichaam. Oftewel de laag die laat zien hoe het etherische lichaam eigenlijk zou moeten zijn. Vanaf deze laag is de aura ook niet meer te voelen.

De zesde laag is het universele liefdeslichaam. Het is de emotionele laag van het spirituele gebied van de mens. Een stukje onvoorwaardelijke liefde en de verbinding met het hogere. Het is de laag waarmee we kunnen aanvoelen en waar onze intuïtie bij komt kijken.

 De levende en laatste laag van het aura is het causale lichaam. Dit is de laag met ons levensplan en het spirituele niveau van het aura. Dit is ook de laag van kennis en wijsheid.

Ondanks dat er zeven lagen zijn, werken mensen over het algemeen met de aura’s die ze makkelijk kunnen waarnemen en dat is voornamelijk de tweede laag, omdat dit een kleurrijke laag is en wij mensen emoties makkelijk kunnen oppikken. Dieren kunnen dit immers ook: huisdieren die lijken aan te voelen dat je niet goed in je vel zit en je komen troosten bijvoorbeeld.

Er is meer dan wij met het blote oog kunnen zien en als we bewust zijn van wat we eigenlijk allemaal al kunnen oppikken, verklaard dit heel erg veel.

Geloof jij in aura’s? Ik lees graag over jullie bevindingen.

Tags: ,

Divider

6 responses to “Aura’s – wat zijn het?

  1. Ik geloof er zeker weten wel in. Ik ben ook al sinds ik weet dat ik hooggevoelig ben met spiritualiteit bezig. Dus alweer 6,5 jaar. Zo heb ik bij mezelf een paar jaar terug een oranje gloed over mijn lichaam gezien.

  2. Marjolijn

    Wat interesssant dit! Ik wist niet dat er zoveel lagen van de aura zijn.
    Tijdens het lezen moest ik denken aan mijn laatste keer ComicCon. Toen wilde iemand van de organisatie een filmpje maken voor social media met één van de actrices die op bezoek was en een aantal bezoekers om haar heen. Ik ook, dus ik ging op zo’n halve meter van die actrice af staan, dat vond ik dichtbij genoeg. Die vrouw van de organisatie bleef maar wenken: ‘Dichterbij, dichterbij.’ Moest ik op maar een paar centimeter van die actrice gaan staan. Vond ik erg ongemakkelijk en nu weet ik waarom xD

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.