Ascend (Trylle #3) – Amanda Hocking

Geplaatst op 30 januari 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Ascend (Trylle #3) – Amanda HockingAscend Serie: Trylle #3
Andere boeken in deze serie: Switched
| 26 april 2012
Aantal pagina's: 326
ISBN: 9781447205715
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Wendy Everly can barely remember what it was like to feel like a normal girl. She'd wished for her life to be different but everything is so much more complicated than she'd expected. And she certainly hadn't dreamt she'd be getting married at 18 to man she didn't love - all for the sake of duty.

Het is al weer een tijd geleden dat ik de eerste twee delen van deze trilogie heb gelezen. Op een of andere manier vond ik hem wel leuk (en origineel is de keus voor trollen zeker!), maar aan de andere kant wisten de boeken me niet zo te grijpen dat ik perse zo snel mogelijk door wilde. Toch ben ik ontzettend blij dat ik Ascend nu hebt gelezen, want waar vele trilogieën bij het 3e deel de mist in gaat, is Ascend echt een goede afsluiter!

Allereerst leek het alsof ik dit deel een stuk beter geschreven vond dan de vorige delen. Hoewel ik hier en daar de indruk kreeg dat er overbodige zinnen in stonden, wist het me meteen vanaf de eerste pagina te boeien. Wel moest ik bij sommige personages even goed nadenken over wie het ook al weer was. Gelukkig kwam alles weer snel boven.

In dit slotdeel gebeuren er een aantal grote gebeurtenissen waarmee Amanda Hocking laat zien dat ze het lef heeft haar personages iets te laten overkomen. Bij bepaalde gebeurtenissen dacht ik echt ‘wow’, maar al snel bleek ook wel weer dat de problemen gemakkelijk werden opgelost. Verwacht dus geen paginalange drama, want binnen een paar zinnen lijkt alles weer goed. Dus deze grote (en gewaagde) gebeurtenissen tonen meteen ook weer een keerzijde van de medaille; alles heeft vaak een makkelijke oplossing.

Toch las het lekker weg en voelde het verhaal compleet. De epiloog en het extra verhaal achterin hadden echter wat mij betreft niet gehoeven; alles gaat er namelijk veel te snel in! Dat is sowieso een kenmerk van dit boek; alles gaat snel snel. Huisje boompje beestje, terwijl ze nog zo jong zijn. De extraatjes maken dat gevoel alleen maar erger.

Het past wel, maar aan de andere kant moet je je als schrijver afvragen of je deze boodschap wel wil meegeven aan je lezers. Moet alles wel zo snel? Moet iedereen voor z’n 20ste gesetteld zijn?

Maar goed, genoeg gezeverd. Wat mij betreft is dit het beste boek uit de trilogie. Het las het lekkerst en het is in het totaal een goed einde. Ik heb er van genoten; dit boek heeft er zeker voor gezorgd dat ik de trilogie in z’n algemeen meer ben gaan waarderen.

Het lekkermakertje voor Wake heb ik overigens niet gelezen, want ik heb echt niks met zo’n eerste hoofdstuk in een ander boek (ik verwachtte extra pagina’s van Ascend verdorie!)… Gelukkig heb ik Lokroep wel al in de kast staan. Ik ben benieuwd!

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Ascend (Trylle #3) – Amanda Hocking

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.