Artemis Fowl – De Laatste Beschermer – Eoin Colfer

Geplaatst op 24 mei 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Artemis Fowl – De Laatste Beschermer – Eoin ColferDe laatste beschermer Serie: Artemis Fowl #8
| 20 november 2012
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789000313846
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

De aartsrivaal van het criminele meesterbrein Artemis Fowl, Opal Koboi, is weer eens allesverwoestend bezig. Deze kwade fee heeft de dode Fairy Warriors uit de grond van Fowl Manor tot leven gewekt. Hun geesten hebben bezig genomen van Artemis kleine broers en Butlers zus Juliet. Artemis en Holly moeten hen te slim af zijn en Opal Koboi verslaan voor de wereld vernietigd wordt.

En dit vond ik…

 Vroeger behoorde Artemis Fowl tot een van mijn favoriete series, maar vooral de eerste delen vond ik echt heel erg leuk… Naarmate de serie vorderde vond ik het een beetje afzwakken, maar toch wilde ik heel erg graag weten hoe het verder zou gaan met die briljante meestercrimineel Artemis Fowl. En een tijdje terug kwam het laatste deel alweer uit en hoewel ik De Laatste Beschermer wel al had zien liggen in de Bruna, nam ik hem nog niet mee naar huis (even een boekenkoopverbod, wat ik wonderbaarlijk goed volhou sinds ik lid ben bij de bieb!). Ik heb alle delen zelf, maar ik zag hem bij de bieb liggen en dat is natuurlijk een stuk voordeliger! Dus nam ik hem daarvandaan mee. Want oh wat ben ik blij dat ik ben lidgeworden.. Ze hebben lekker veel nieuwe boeken, waaronder deze!

Anyway, terug naar het boek zelf. Het was het laatste deel, dus ik vond dat Colfer daar wel flink mee moest uitpakken, maar door wat tegenvallende vorige delen, had ik niet echt hoge verwachtingen geloof ik. Ik denk dat ik de criminele versie van Artemis toch een stuk mysterieuzer en interessanter vond, waarin zijn genialiteit beter tot zijn recht kwam. Nu is hij een beetje een softie geworden. Jammer, want als ik nu terugkijk naar de tags van een paar weken terug, paste de jonge Artemis best wel in het ’toffe badguys’ hoekje! Ook heb je in een van de boeken een meisje als tegenspeelster, maar daar hoor je werkelijk niks meer van.. En dat vind ik nog steeds heel erg vreemd.

In dit deel komen alle bekenden van de vorige delen weer samen om de mensheid te redden van de kwade acties van Opal. Ik mag Opal al vanaf de eerste zin in boek 4 niet, dus een vervelende schurk heeft het boek al wel. Ik vind het zo opgeblazen en ze blijft maar terugkomen… Haha… Maar ik ga lekker niet verklappen hoe het verder gaat hoor!

De Laatste Beschermer zat boordevol actie en voor ik het wist, was het boek alweer bijna uit. Het las lekker en had weer de humor die ik in de eerste drie boeken zag, alsof Eoin wist dat hij even terug moest naar de basis. Wel vond ik het einde een beetje vaag, maar wel heel Artemis… En een open einde… GOD wat haat ik het als het einde van een serie een open einde heeft. Dat vond ik eigenlijk de grootste tegenvaller, want hoewel ik echt genoten heb van dit deel, was dat einde de reden waarom ik toch een beetje teleurgesteld het boek dichtsloeg. Maarja, wie weet wat Colfer nog voor ons in petto heeft?

De Laatste Beschermer is zeker een waardig afsluiter van een bijzondere serie over elfjes en technologie, waar je waarlijk sympathie gaat voelen voor een slechte hoofdpersoon die uiteindelijk nog helemaal niet zo kwaadaardig is. Het is leuk hoe zo’n rationeel persoon toch in sprookjesfiguren geloofd en tja.. Ik raad iedereen eigenlijk aan om deze serie een keertje te lezen.

four-stars

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.