April wrap-up

Geplaatst op 1 mei 2020 door Emmy in Boeken / 7 Comments

Niet alleen begin ik weer tijd te hebben om te bloggen, dankzij Lily’s ritme en mijn herstel vind ik steeds meer concentratie om lekker met een boek op de bank te duiken! Ook won ik afgelopen maand een jaarabonnement voor Storytel, waar ik echt mega mega mega dankbaar voor ben! Mijn gratis maand voor Scribd liep namelijk af en ik heb op een dag best wel wat loze momenten waarop ik naar een verhaal kan (en wil) luisteren. In deze wrap-up maak ik een overzicht van wat ik heb gelezen, licht ik mijn favoriete boeken van de maand toe en kijk ik naar wat ik binnenkort zou willen lezen.

Dit las ik in april

Op het moment van schrijven las ik deze maand 11 boeken uit en heb ik mijn twaalfde boek ook bijna uit. Dit lijkt niet zo veel (voor mij), maar ik ben blij dat het lezen weer lukt!

Huis van aarde en bloed – Sarah J Maas
Dubbelleven – Chinouk Thijssen
Rage & Ruin – Jennifer L Armentrout
Sea Witch – Sarah Henning
Nachtvlinder – Teske de Schepper
Loki – Mackenzi Lee
De levensscepter – M.C. Cools
Crazy Cat Lady – Agnes Loonsta
Havenfall – Sara Holland
The Bird and the blade – Megan Bannen
Red sister – Mark Lawrence
De beminde – Kiera Cass

Geluisterd

Ik heb een soort regeltje met mezelf en dat is dat ik eerst boeken luister die op mijn TBR liggen. Zo lees ik mijn kast ook op een andere manier leeg! Nu had ik een groot deel van de maand mijn gratis maand Scribd nog en luisterde ik eerst Sea Witch. Daarna begon ik in The Bird and the Blade. Nu eindigde mijn maand toen ik nog halverwege het boek was, maar stond hij gelukkig ook op Storytel! Dus dit boek luisterde ik ook. Daarna begon ik in Incarnate. Misschien krijg ik deze nog uit voor het einde van de maand (ik schrijf dit op de 27e). Hierna weet ik nog niet wat ik ga lezen.

Favoriete boeken van de maand

Stipt op nummer één staat Huis van Aarde en Bloed. Hoewel ik vrij lang deed over het boek en ook echt wel wat commentaar had, vond ik het heerlijk!

Ook Chinouk’s Dubbelleven was erg fijn en was Nachtvlinder een oprechte verrassing.

Toch zijn er geen enorme hoogtepunten deze maand en dat maakte het ook wel dat ik moeite had met het uitzoeken van wat ik wilde lezen.

Nog bezig in…

Ik heb nog niet al mijn boeken uit. Zo ben ik op mijn ereader bezig in Sneeuw en As van Diana Gabaldon en luister ik naar Incarnate. Wie weet ben ik met nog een boek bezig, maar dat weet ik op het moment van schrijven nog niet.

Wat hoop ik in mei te lezen

Op dit moment is het heel lastig inschatten waar ik zin in heb en hoe snel ik kan lezen. Een echte TBR kan ik dan ook niet maken. Wel hoop ik natuurlijk Ballade van Slangen en Zangvogels te lezen. Ook Vrees & Wraak staat hoog op mijn TBR.

Wat was jouw favoriet deze maand?

Tags:

Divider

7 responses to “April wrap-up

 1. Ik vind dat je alsnog lekker hebt kunnen lezen, hoor! En wat een geluk dat je dat abonnement hebt gewonnen. Kun je weer even vooruit 🙂 Mijn favoriet van deze maand was toch wel ‘Brieven aan Koos’ van Tim Fransen. Komt nog een recensie van online 🙂

 2. Sylvia

  Mijn favoriet deze maand is Daughter of the Pirate King, verder een slechte leesmaand, 5 boeken uitgelezen (nog in meerdere bezig) en daarvan zijn er twee prentenboeken (waarvan een er echt heel erg tegen viel helaas).
  Super dat je een heel jaar Storytel hebt gewonnen! Ze hebben echt een fijn en groot aanbod, benieuwd met welke luister tips je misschien gaat komen. De meeste boeken die ik lees luister ik (tegenwoordig), ook de rede waarom ik deze maand zo weinig heb gelezen, luisteren (net als lezen) ging niet.

 3. Marjolijn

  Wat gaaf, een jaarabonnement gewonnen! ^^ Daar kun je mooi even mee vooruit

  Ik begon in april met Het bloemenmeisje van Anya Niewierra. Die heb ik bijna uit en ik vond hem prachtig, maar soms ook best heftig. Anya Niewierra heeft best een rauwe manier van schrijven. Ik ben benieuwd naar Dubbelleven van Chinouk Thijssen.

  En vandaag komt The origins of Yana Paisley van Ursula Visser uit, die wil ik ook lezen =)

 4. Sea witch en Huis van aarde en bloed staan beiden nog op het lijstje boeken die ik binnenkort wil lezen. Sowieso staat er nog enorm veel op mijn lijst. Mijn favoriete boek afgelopen maand was toch wel Lady Midnight. Puur omdat ik het echt enorm fijn vond om weer even terug in de Shadowhunter wereld te zijn.

 5. Wat heerlijk zo’n jaarabonnement. Ik luister ook af en toe boeken die ik al in mijn kast heb staan, zo kan ik toch mijn TBR een beetje kleiner maken. Ik ben erg benieuwd naar Nachtvlinder en Dubbelleven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.