An Illustrated History of Notable Shadowhunters and Denizens of Downworld – Cassandra Clare

Geplaatst op 15 augustus 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

An Illustrated History of Notable Shadowhunters and Denizens of Downworld – Cassandra ClareAn Illustrated History of Notable Shadowhunters and Denizens of Downworld door Cassandra Clare
Illustrator: Cassandra Jean
Ook door deze auteur: City of Ashes
Uitgever: Simon and Schuster | November 2016
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 208
ISBN: 9781471161193
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

A very special anthology that's a must for all fans of the Shadowhunter novels!

Featuring characters from Cassandra Clare's international best-selling novels from the Shadowhunters world including The Mortal Instruments, The Infernal Devices and The Dark Artifices, this anthology showcases beautifully illustrated portraits from Cassandra Jean – creator of The Shadowhunter Tarot – alongside never-before-known details from Cassandra Clare about all your favourite characters.

Op YALC kwam ik een bijzonder boek van Cassandra Clare tegen: An Illustrated History of Notable Shadowhunters and Denizens of Downworld. Ik bladerde het door en werd meteen verliefd op de prachtige illustraties van Cassandra Jean. Maar omdat het meer om een naslagwerk ging, besloot ik hem niet te kopen. Dikke spijt. Dus toen we een paar dagen laten een 3 halen 2 betalen actie tegenkwamen, kocht ik het boek alsnog.

An Illustrated History of Notable Shadowhunters and Denizens of Downworld is een verzameling van illustraties en informatie over de personages uit alle series van Cassandra Clare (tot nu toe). Bij elke illustratie staat het personage afgebeeld, samen met een bijpassende plant of bloem, die iets zegt over het karakter van het personage. Qua tekst staan er dingen als favoriete wapens, familieleden en geboortedatums, maar ook wat extra achtergrondinformatie over het verleden, heden of de toekomst. Het is een verrassend compleet boek maar bevat wel spoilers indien je niet alles hebt gelezen. Gelukkig zijn de personages opgesplitst in de series waarin ze een rol spelen.

Het boek is een stevige hardcover met een vrij simpele kaft zonder afbeelding. Het is zwart met zilveren tekst. Dit past echter wel bij het soort boek; het voelt alsof het een bibliotheekboek is uit een van de instituten van de Shadowhunters. Maar het was vooral de inhoud die mij overtuigde om het boek te kopen. Wat zal ik zeggen? Ik ben nu eenmaal een sucker voor mooie plaatjes!

Cassandra Jean tekent vrijwel alles voor de boeken van Cassandra Clare, dus het was mooi om haar werk hierin terug te zien. Sommige personages stelde ik me heel anders voor, maar dat heb je nu eenmaal met het verbeelden van personages. Wij lezers maken een voorstelling en die komt niet altijd overeen met wat anderen denken.

Omdat An Illustrated History of Notable Shadowhunters and Denizens of Downworld geen narratieve inhoud heeft, is dit boek meer een extraatje voor fans, dan dat het geschikt is voor mensen die niet zo veel met de boeken hebben. Voor mij zijn de boeken van Cassandra Clare ergens een enorme guilty pleasure. Ze zijn niet fantastisch, maar toch wil ik niks missen. Gek he? En daarom is dit boek ook in mijn verzameling beland. Ik vond het heerlijk om de bekende helden te bekijken en net iets meer over ze te weten te komen, maar ik merkte ook dat ik een aantal personages vergeten was. Het boek helpt dan als een goede opfrisser! Zeker de kinderen uit Lady Midnight vergat ik nog wel eens en dan is dit boek dus echt ideaal.

An Illustrated History of Notable Shadowhunters and Denizens of Downworld is vooral geschikt voor verzamelaars en superfans.

Ik vind An Illustrated History of Notable Shadowhunters and Denizens of Downworld een mooi boek met veel mooie tekeningen en leuke extra informatie. Het was dan wel geen echt verhaal en bevat spoilers als je nog niet alles gelezen hebt, maar als fan wil je dit eigenlijk niet missen!

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

3 responses to “An Illustrated History of Notable Shadowhunters and Denizens of Downworld – Cassandra Clare

  1. Al een paar keer getwijfeld over dit boek, ik ben groot fan van Clare haar boeken! Maar wist nog niet zeker of ik deze de moeite waard vind, misschien toch maar doen, want hij is wel heel gaaf!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.