Amulet 1 – de hoeder van de steen – Kazu Kibuishi

Geplaatst op 15 september 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Amulet 1 – de hoeder van de steen – Kazu KibuishiDe Hoeder van de Steen Serie: Amulet #1
ISBN: 9789058855275
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

After a family tragedy, Emily, Navin, and their mother move to an old ancestral home to start a new life. On the family's very first night in the mysterious house, a strange noise lures them into the basement, where Em and Navin's mom is kidnapped by a humongous, tentacled creature and dragged down behind the basement door.

The kids give chase down a twisty spiral stairway and find themselves in a strange and magical world below. Most surprising of all, it seems that their great-grandfather, who was an inventor and puzzle maker, was there before them – and he's left some unfinished business.

Now it's up to Em and Navin to figure out how to set things right and save their mother's life!

 


 

Omdat ik ook graag graphic novels lees, bedacht ik me dat het wel leuk zou zijn als ik over dit soort boeken ook een stukje schrijf. Nu heb ik dit boekje al heel vaak bij de stripboekwinkel zien liggen, maar had ik nog niet eerder de moeite genomen hem te kopen. Dat een Brabantse bieb veel stripboeken heeft, is vrij logisch.. Maar dat ze deze echt tussen de leesboek hebben staan, had ik niet verwacht. Maar ze hebben ze, dus heb ik op de gok dit eerste deel meegenomen.. En wat is het leuk!

Ergens deed het me een beetje denken aan W.I.T.C.H. maar ergens ook een beetje aan mezelf. Of dat nou het rode haar van het meisje is of het willen duiken in een andere wereld.

De vormgeving is vrij rustig en neutraal, maar wel leuk gedaan. De personages hebben allemaal duidelijk een eigen karakter.

Ik vloog zelf echt door de pagina’s heen, maar heb erg genoten van de vlotheid van het verhaal en de leuke personages. Er was een goede spanningsboog en een flinke cliffhanger om verder te willen lezen. Leuk voor jong en oud!

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

One response to “Amulet 1 – de hoeder van de steen – Kazu Kibuishi

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.