Heb jij ambities om een YA-boek te schrijven?

Geplaatst op 20 april 2017 door Emmy in Schrijven / 12 Comments

Veel van ons hebben een grote droom; later een Young Adult boek uitgeven. Dit is een mooi droom en ook nog eens een droom die dichterbij lijkt te zijn dan je denkt. Uitgeverij Q bestaat dit jaar namelijk 10 jaar en heeft daar een hele toffe schrijfwedstrijd bij opgezet. De winnaar? Diens boek wordt uitgegeven!

Een paar weken terug werd ik al over deze wedstrijd ingelicht. Zelf kan ik dus niet meedoen, want ik ben een van de juryleden. Ik heb de grote eer gekregen om als YA blogger/lezer te kijken naar al jullie inzendingen en daar kijk ik ontzettend naar uit! Ik verwacht dat ik toptalent van Nederlandse bodem te zien ga krijgen en dat de keuze moeilijk moeilijk moeilijk gaat worden. Maar oh zo tof!

Ik zal samen met Merel Poldervaart (YA redacteur Uitgeverij Q), Nathalie Koch (bekend auteur en vertaler) en Maritza Dubravac (boekhandelaar bij Donner) zullen wij ons tussen 15 mei en 1 augustus buigen over alle inzendingen. En man man man wat vind ik het gaaf dat ik mag jureren!

Meer informatie over hoe en wat je in moet zenden staat op de website www.yaschrijfwedstrijd.nl

Ga jij je dromen waarmaken?

Tags:

Divider

12 responses to “Heb jij ambities om een YA-boek te schrijven?

  1. Danee van den Eijnde

    Ik ga zeker meedoen!
    Oh en één van je zinnen klopt niet helemaal 😅 sorry, maar ik dacht ik zeg het even (:

  2. Super leuk dat je in de jury zit! Ik heb zelf totaal geen schrijfambities, maar ik hoop dat er leuke verhalen worden ingestuurd en er een toffe nieuwe auteur van eigen bodem ontdekt wordt 😀

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.