All the Crooked Saints – Maggie Stiefvater

Geplaatst op 6 april 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

All the Crooked Saints – Maggie StiefvaterAll the crooked saints door Maggie Stiefvater
Ook door deze auteur: Huiver
Uitgever: Scholastic | Oktober 2017
Genres: Young Adult, Magisch realisme
Aantal pagina's: 311
ISBN: 9781407164793
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-half-stars

Here is a thing everyone wants: a miracle.
Here is a thing everyone fears: what it takes to get one

Any visitor to Bicho Raro, Colorado, is likely to find a landscape of dark saints, forbidden love, scientific dreams, miracle-mad owls, estranged affections, one or two orphans, and a sky full of watchful desert stars.

At the heart of this place you will find the Soria family, who all have the ability to perform unusual miracles. And at the heart of this family are three cousins longing to change its future: Beatriz, the girl without feelings, who wants only to be free to examine her thoughts; Daniel, the Saint of Bicho Raro, who performs miracles for everyone but himself; and Joaquin, who spend his nights running a renegade radio station under the name Diablo Diablo.

They are all looking for a miracle. But the miracles of Bicho Raro are never quite what you expect.

Maggie Stiefvater is een bijzondere auteur. Zij weet heel beeldende werelden te scheppen en kan ook nog eens ontzettend goed tekenen. Na een aantal zeer positieve ervaringen met haar werk, besloot ik ook All the crooked saints te kopen. Dit boek liet ik daarna echter heel lang in mijn kast staan. Het verhaal trok me niet meteen en ik wist dat ik echt zin in dit boek moest hebben om het te kunnen waarderen.

De Soria familie hebben stuk voor stuk een bijzondere gave: ze kunnen wonderen verrichten. Drie leden van de familie spelen een rol in de toekomst van hun wonderfamilie. Beatriz, een meisje zonder gevoelens die niets anders zou willen dan vrij zijn om eens wat te kunnen voelen, Daniel, de heilige van Bicho Raro, die voor iedereen wonderen verricht behalve voor zichzelf en Joachiem, die liever mijn zijn radio bezig is dan met andere dingen. Alle drie verlangen ze naar hun eigen wonder, maar de wonderen van Bicho Raro zijn zelden wat je van ze verwacht.

Helaas lukte het me niet echt om betrokken te raken met het boek. Ik vond het allemaal maar vaag en het werd niet snel duidelijker. Daarnaast vond ik de plot in het boek niet heel duidelijk. Het was meer alsof het een situatie in het leven van was, zonder duidelijk begin of eindpunt.

Ik vind het lastig om te benoemen wat ik de goede- en slechte punten van dit boek vond. Het verhaal vond ik vrij vaag, waardoor al veel is weggezakt. Ik weet nog wel dat ik het begin van het boek heel intrigerend vond. Heel beeldend, waardoor ik het meteen voor me zag. Het tempo van het boek lag me echter te laag, waardoor ik mijn aandacht voor het verhaal verloor.

Stiefvater bewijst met All the crooked saints wederom dat zij een kei is in het verzinnen van bijzondere personages, zonder dat zij echt vreemd of onnatuurlijk worden. Je accepteert hun bestaan en wil meer over ze weten. Als lezer wil je de personages leren kennen. Echter was dit voor mij niet voldoende om het verhaal ook leuk te vinden.

Ik wilde dit boek zo graag geweldig vinden, maar meer dan leuk werd het niet. Ik vind de schrijfstijl prachtig, maar ik raakte niet betrokken bij de personages en alles wat ze meemaakte. Dit heeft het voor mij de das omgedaan.

Maggie’s prachtige schrijfstijl komt in All the crooked saints weer duidelijk naar voren.

All the crooked saints is op verschillende vlakken een uniek boek. De aparte setting en de bijzondere personages spraken me aan, maar de plot bleef voor mij te vaag om echt meegetrokken te worden. Hierdoor heb ik toch minder plezier in het lezen gehad dan ik had gehoopt.

two-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.