Achter de schermen van HBO’s Game of Thrones (seizoen 3 & 4) – C.A. Taylor

Geplaatst op 14 november 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Achter de schermen van HBO’s Game of Thrones (seizoen 3 & 4) – C.A. TaylorAchter de schermen van HBO's Game of Thrones (seizoen 3 & 4) Aantal pagina's: 190
ISBN: 9789045317137
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Om de zoveel jaar verschijnt er op de televisie een serie die alle voorafgaande overschaduwt. Ongetwijfeld zal het huidige decennium de geschiedenis ingaan als dat van de Game of Thrones. De verhalen uit de Seven Kingdoms zullen nog lang in de hoofden van alle liefhebbers blijven hangen.
Elke aflevering van Game of Thrones trekt miljoenen geobsedeerde kijkers die genieten van de plotwendingen, de geniale acteurs en de schitterend weergegeven fantasiewereld. Achter de schermen van HBO’s Game of Thrones is het officiële boek bij de serie waarin onthuld wordt hoe de bestsellers van auteur George R.R. Martin werden bewerkt tot de ongeëvenaarde televisieserie. Daar de makers van dit boek absolute vrijheid genoten, staat het boek vol met honderden niet eerder gepubliceerde foto’s, uitleg van visuele effecten en productie- en kostuumontwerpen. Ook staan er achtergrondgesprekken in met hoofdrolspelers, sleutelfiguren en andere medewerkers. Kortom, dit boek is een feest voor de echte fans en de perfecte begeleiding bij de seizoenen 3 en 4 van de serie.
De Game of Thrones-companion is voor alle liefhebbers van dit meesterwerk een aanvulling om van te smullen en voor de diehard fans zeker onontbeerlijk – al  is het maar om die uren door te komen waarop er geen Game of Thrones op televisie is.

Maanden heb ik er op moeten wachten en toen viel hij eindelijk in de bus: het achter de schermen boek van één van mijn favoriete series: Game of Thrones. Deze prachtige uitgave straalt een grote luxe uit en wekt de indruk dat je alle ins en outs over het derde en vierde seizoen te weten zal komen.

21

Het boek is opgedeeld in twee grote delen (seizoen 3 en seizoen 4) en vervolgens ook nog eens in kleinere thema’s. Binnen die thema’s worden bijpassende personages, plaatsen en gebeurtenissen besproken. Ook wordt er als lezer voldoende achtergrondinformatie meegegeven om je geheugen weer even op te frissen.

Prettig is dat elk commentaar voorzien is van zowel de naam als welke rol zij spelen binnen de productie. Er wordt voldoende afgewisseld waardoor het nooit saai wordt. Ik heb er erg van genoten alles door te lezen en om de seizoenen op deze manier te herbeleven.

Het boek zit vol met mooie platen en fijne tekst. De vertaling is goed gedaan en leest prettig. Ze hebben namelijk de Engelse termen gehouden, die natuurlijk ook terugkomen in de serie.

Er zit echter ook een nadeel aan dit boek: bij de uitlegpagina’s wordt er een lettertype gebruikt waar bepaalde leestekens ontbreken, zoals te zien op onderstaande foto.

22

Dit vind ik jammer, omdat het de indruk werkt dat er qua eindredactie wat kansen zijn blijven liggen. Gelukkig is het niet al te storend, en wegen deze schoonheidsfoutjes niet op tegen de grote entertainmentsfactor van dit boek. Je moet er echter wel van houden om dit soort non-fictie te lezen. Het is dan ook slim om het in stukken te doen en tevens te genieten van de mooie platen.

Een aanrader voor iedere Game of Thrones fan die niet genoeg kan krijgen van de serie.

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

4 responses to “Achter de schermen van HBO’s Game of Thrones (seizoen 3 & 4) – C.A. Taylor

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.