A broken blade – Melissa Blair

Geplaatst op 18 maart 2024 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

A broken blade – Melissa BlairA broken blade door Melissa Blair
Serie: The Halfling Saga #1
Uitgever: Union Square & Co | Augustus 2022
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 448
ISBN: 9781454947875
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

My body is made of scars,
some were done to me,
but most I did to myself.

Keera is a killer. As the King's Blade, she is the most talented spy in the kingdom. And the king’s favored assassin. When a mysterious figure moves against the Crown, Keera is called upon to hunt down the so-called Shadow. She tracks her target into the magical lands of the Fae, but Faeland is not what it seems . . . and neither is the Shadow. Keera is shocked by what she learns, and can't help but wonder who her enemy truly is: the King that destroyed her people or the Shadow that threatens the peace?

As she searches for answers, Keera is haunted by a promise she made long ago, one that will test her in every way. To keep her word, Keera must not only save herself, but an entire kingdom.

Fans of fast-paced high fantasy such as A Court of Thorns and Roses series, The Inadequate Heir, and From Blood and Ash author Jennifer L. Armentrout, will enjoy the fierce female characters, sapphic representation, and fantasy romance of A Broken Blade.

Op Elfia liet ik me bij de fantastische kraam van Het Verboden Rijk verleiden tot de aanschaf van een stapel boeken. Een van de boeken was A broken blade. Het klonk als een avontuurlijk verhaal wat zomaar uit een D&D sessie had kunnen komen, was versterkt werd door de term Halfling. Nu bleek de Halfling in dit boek niet te gaan om de Hobbit-achtige wezens uit het spel, maar om mensen die voor een deel afstammen van Elfen.

Dit boek had alles wat ik tof vind: een krachtige vrouwelijke hoofdpersoon in de rol van moordenaar voor de koning, een rijk met spanningen en een vleugje magie. Toch had ik zo nu en dan moeite om me te committeren aan het verhaal. Ik voelde niet perse sympathie voor Keera. Haar zoektocht vond ik interessant, maar ook die wist me niet helemaal in te palmen. Dat vind ik super jammer, want ik had erg hoge verwachtingen. Misschien dat dit me de das om heeft gedaan. Of het feit dat ik het boek heb onderbroken om me te storten op Crescent City 3.

Ik herinner me wel dat ik het begin van A broken blade super veelbelovend vond, maar ik kan mijn vinger er niet precies opleggen waar ik mijn interesse begon te verliezen. Misschien was het niet het juist moment, of deed ik er te lang over. Wel las het lekker weg.

Maar, en dat moet ik wel even zeggen, bij het einde voelde ik van alles. Vooral frustratie. En hoewel ik er normaal dol op ben als boeken wat bij me los maken, weet ik niet of nou zo’n fijne ervaring was.

Kijk, qua plot en tropes en personages was A broken blade niet perse vernieuwend, maar de mix is goed. En daarom baal ik zo dat ik en het boek geen goede match leken te zijn. Misschien moet ik het op een ander moment opnieuw proberen…

three-half-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.