Een laatste dans – Rainbow Rowell

Geplaatst op 22 oktober 2024 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Een laatste dans – Rainbow RowellEen laatste dans door Rainbow Rowell
Ook door deze auteur: Eleanor & Park
Uitgever: Boekerij | September 2024
Genres: Roman, Romantiek
Aantal pagina's: 416
ISBN: 9789049204211
Uitgave: Paperback
Source: Recensie-exemplaar
Goodreads
three-half-stars

Hoe pak je samen het leven weer op als je het idee hebt dat je al je dromen hebt weggegooid?

Shiloh, Cary en Mikey waren beste vrienden – een onafscheidelijk trio in de jaren negentig. Het volwassen leven zat hen op de hielen, maar hun kameraadschap hield hen nog even vast in hun tiener­jaren. Ook delen Shiloh en Cary iets bijzonders: een verpletterende en allesverslindende eerste verliefdheid. Net op het moment dat ze zich realiseren dat hun gevoelens wederzijds zijn eindigt hun middelbareschooltijd en scheiden hun wegen.

Dertien jaar later heeft Shiloh net haar scheiding achter de rug, woont ze weer bij haar moeder en werkt ze bij het jeugdtheater in de stad waar ze is opgegroeid. Ze kan alleen maar denken aan de manier waarop haar leven mislukt is en de dromen die ze niet heeft waargemaakt. Cary is inmiddels in de voetsporen van zijn vader getreden, maar zelfs na een glansrijke militaire carrière kan hij alleen maar denken aan het meisje dat hij achterliet na dat ene glorieuze weekend samen, voordat alles voor altijd veranderde.

Als Mikey terugkeert voor zijn bruiloft, is een reünie onvermijdelijk. Gaat het Shiloh en Cary lukken om de weg naar elkaars hart terug te vinden of zullen de fouten uit hun verleden zich herhalen?

Ik was een groot fan van de YA boeken van Rainbow Rowell, dus toen ik in de kans kreeg haar nieuwste romance te lezen, greep ik deze aan. Een laatste dans beloofde een romantisch verhaal te worden over twee volwassen mensen die als tiener beste vrienden waren. Dat sprak me wel aan!

Dit boek speelt zich begin 21e eeuw af. Slim, want zo voorkom je eindeloos geapp tussen de hoofdpersonages. Nee, ze mailen wel, maar verder hangt hun communicatie vooral af van toeval. En dat werkte op zich prima. Het enige nadeel: ik vond Shiloh echt ontzettend onsympathiek. Ik snapte bepaalde keuzes die ze maakte wel, maar sommige van haar eigenschappen zaten zo ontzettend in mijn allergie.

Toch intrigeerde de Shiloh en Cary me wel. Ik wilde graag weten wat er was gebeurd en hoe hun relatie zich verder zou ontwikkelen. Het boek had ook echt wel een bepaalde diepgang en, niet geheel onbelangrijk, ze namen de tijd. Ze waren niet binnen een week getrouwd, zeg maar.

Er waren wel momenten in het boek waarin ik moeite had mijn aandacht erbij te houden. Dat komt omdat er geregeld gesprongen wordt in de tijd. Je keert dan even terug naar hun leven op de middelbare school. Enerzijds gaf dat het boek meer lagen, maar anderzijds vond ik het teveel en ook dat het teveel voorkauwde. Er was weinig ruimte voor eigen interpretaties.

Desondanks bleef het verhaal toch lang nasudderen en heeft het toch meer indruk om me gemaakt dan ik had verwacht. De personages hadden zeker inhoud – of ik ze nou leuk vond of niet – en dat heeft zeker bijgedragen aan toch wel een positieve leesbeleving.

Ik heb ook best lang over het boek gedaan, omdat ik er echt de aandacht voor wilde nemen. Voor mij toch een teken dat ik geïntrigeerd ben.

Wil ik meer van Rainbow Rowell’s romances lezen? Absoluut. Ik vind namelijk dat zij erg sterk is in het neerzetten van persoonlijkheden, waardoor de personages vaak meer diepgang hebben en de plot een diepere laag krijgt.

three-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.