9 maanden op, 9 maanden af

Geplaatst op 25 november 2020 door Emmy in Lily / 4 Comments

Stop de tijd. STOP. DE. TIJD. Ik had pas een baby van een paar weken oud vast en damn, wat is Lily dan opeens al groot. Mijn kleine lieve baby is zo klein niet meer. Vandaag is mevrouw 9 maanden oud.

Ondertussen draagt ze maat 74. Hoe lang ze is en zwaar ze is, weet ik niet. De afspraken met het consultatiebureau zijn namelijk allemaal beperkt tot de afspraken met prikjes en die krijgt ze bij 11 maanden pas weer. Het is een lekker stevig en blij kindje. Een dag niet gelachen, een dag niet geleefd.

Lily houdt van zingen, van babyshark, van hapjes krijgen, van knuffelen en van spelen. Ze heeft sinds 7 maanden twee ondertandjes, die je goed ziet als ze weer eens breed naar je lacht. Ze heeft papa’s oogkleur, maar de vorm van haar oogjes zijn kopietjes van mama. Behalve dan dat zij wel wimpers tot in de eeuwigheid heeft.

Ze kan tijgeren en rollen en verdwijnt soms zo onder de tafel of de bank. Rollen wanneer het niet uitkomt, zoals op het aankleedkussen is natuurlijk supergrappig, evenals papa vastgrijpen bij zijn baard. Gelukkig ben je nog makkelijk tevreden met een simpel speelgoedje. Een flesje gevuld met rijst? Machtig interessant!

Blaadjes en dieren zijn superleuk, dan moet je altijd heel hard lachen. Het liefst zou je zien dat de katten altijd naast je zaten, zodat je ze kan aaien en bekijken. Het is dat je nog niet zelfstandig kan gaan zitten, want anders had je de hele dag de wereld op die manier bekeken. Want alles is zo machtig interessant!

Als je je zin niet krijgt of even alleen bent, dan roep je al om mama. Maar no way dat je mama zegt als ze voor je zit. Dat komt nog wel, lief meisje. Je gebrabbel maakt mama al gelukkig genoeg.

Ook op de opvang doe je het supergoed. Er zijn ondertussen ook wat jongere kindjes op de groep bijgekomen, maar nog steeds wind je iedereen om je kleine vingertje. De grotere kindjes zijn dol op je en geven je heel graag allerlei speelgoed. Je komt aan niks tekort!

Lief meisje. Ik ben zo blij dat je bij ons bent en dat ik jouw mama mag zijn. Je doet het zo ontzettend goed en hebt al echt een eigen willetje. We boffen maar dat je zo makkelijk bent en zo goedlachs. Iedereen geeft je zo veel liefde en dat verdien je.

Nog even en je mag een kaarsje uitblazen. Dan ben je alweer één jaar oud. Het gaat zo ontzettend snel. Eerst nog maar sinterklaas, kerst en oudjaar vieren. Heel wat anders dan papa en mama gewend zijn, maar met jou erbij is het altijd feest.

Tags:

Divider

4 responses to “9 maanden op, 9 maanden af

  1. Het gaat echt wel snel hé. De laatste keer dat ik Kwante en Annabel zag was Lily net geboren en ondertussen is ze al even lang bij jullie dan dat jullie naar haar hebben uitgekeken. Wat een heerlijke meid is ze toch.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.