6 redenen waarom je de Shadow & Bone boeken ook moet lezen

Geplaatst op 24 april 2021 door Emmy in Boeken / 6 Comments

Ben jij ook zo aan het bingen? De langverwachte netflixserie staat er eindelijk op en ik ben HYPED. Ongetwijfeld dat ik dit weekend AFK ben om de complete serie te kijken. En met mij vele anderen! Hopelijk wordt Shadow & Bone een groot succes. Niet alleen voor de makers, maar ook voor de boekenwereld. De boeken zijn namelijk fantastisch en behoren tot mijn favorieten: de grishaverse is er eentje om bij weg te dromen. Want geef toe: jij wil ook Grisha-krachten.

Zes redenen waarom je de Shadow & Bone boeken ook wil lezen

  1. Het enorme gat na de serie.

Wachten op het vervolg? KILLING. Gelukkig telt de Grishaverse ondertussen een aantal boeken waar je sowieso uren mee zoet bent! Mijn tip: begin met Schim & Schaduw (Shadow & Bone) en begin daarna pas aan De Kraaien. En dan heb je ook nog de duologie over Nikolai voor je liggen.

Heb je ze al gelezen? TIJD VOOR EEN REREAD!

2. De duisterling & Kaz

Meer weten over je nieuwe fictional crushes? Lees de boeken. Echt, je zal absoluut niet teleurgesteld worden. Er zullen ook andere personages langskomen die je hart zullen stelen. Nina, Nicolai, voor sommigen misschien ook Mal.

3. Je leest hoe het verhaal verder gaat.

En je krijgt zo veel meer details mee. En als je ook het Boek der heiligen leest, weet je ook meteen welke rol de heiligen spelen.

4. Meer personages

En dan vooral hoe awesome ze zijn. Hoe meer ik las, hoe meer ik ze in mijn hart sloot. Vooral de Kraaien: love them.

5. Ketterdam

Oke, ik schrijf dit dus voordat ik ook maar iets van de serie gezien heb, maar ik verwacht dat Ketterdam niet in al zijn glorie voorbij zal komen. En dat terwijl Ketterdam en Amsterdam meer met elkaar gemeen hebben dan je zou denken. Leigh Bardugo liet zich namelijk door het Nederland in de 17e eeuw inspireren.

6. Het boek is altijd beter

Hoe tof een serie ook is: het boek is vrijwel altijd beter.

Heb jij de Shadow & Bone boeken al gelezen?

Tags:

Divider

6 responses to “6 redenen waarom je de Shadow & Bone boeken ook moet lezen

  1. Na 1 aflevering gezien te hebben durf ik te zeggen dat je De Kraaien niet per se al gelezen moet hebben. En de serie is echt wel goed gelukt! Ik was daar ook wel huiverig voor na Shadowhunters, maar gelukkig is het tegendeel bewezen.

  2. De Boekenhamsteraar

    Ik ben nu de serie aan het kijken en het is zo leuk om te zien nadat ik de boeken had gelezen! Jammer genoeg zijn er tot nu toe maar 8 afleveringen, ik kijk al uit naar het tweede seizoen. Al blijven de boeken inderdaad veel beter dan de serie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.