5 x favoriete boeken in mei

Geplaatst op 30 mei 2019 door Emmy in Boeken / 2 Comments

In mei heb ik aardig wat boeken gelezen en ik vond de maand ook echt omvliegen. Voor je het weet begint de grote vakantie alweer joh! Ik heb ook deze maand weer een aantal hele gave boeken gelezen, dus die favorietjes van de maand wil ik graag nog eens extra in het zonnetje zetten.

Zonderling – Laini Taylor

Zonderling (Strange the Dreamer, #1)

De droom kiest de dromer, niet andersom. Lazlo Strange, oorlogswees en junior bibliothecaris, vreest dat zijn droom slecht gekozen heeft. Al sinds zijn vijfde is hij geobsedeerd door de mythische verloren stad Weep, maar het vergt meer moed dan Lazlo in zich heeft om de halve wereld over te steken en naar de stad op zoek te gaan. Dan doet zich een prachtige kans voor: een held genaamd de Godslayer en een groep legendarische krijgers heeft zijn hulp nodig bij het oplossen van een mysterieus probleem. Lazlo moet deze kans grijpen of zijn droom voor altijd verliezen.

Waardoor werd Weep tweehonderd jaar geleden gescheiden van de rest van de wereld? En wie is de blauwe godin uit Lazlo’s dromen? Hoe kon hij over haar dromen voordat hij wist dat ze bestond? En als alle goden dood zijn, waarom lijkt zij dan zo echt?

Complex en prachtig: Zonderling is een heel bijzonder verhaal, vol details en sprookjesachtige omschrijvingen.

Milk & Honey – Rupi Kaur

Milk and Honey

milk and honey is a collection of poetry and prose about survival. It is about the experience of violence, abuse, love, loss, and femininity. It is split into four chapters, and each chapter serves a different purpose, deals with a different pain, heals a different heartache. milk and honey takes readers through a journey of the most bitter moments in life and finds sweetness in them because there is sweetness everywhere if you are just willing to look

Ik wilde Milk & Honey al een tijdlang heel graag lezen en nu ik hem eindelijk heb aangeschaft, bleef het boek niet lang in mijn ongelezen kast liggen. Het is rauw, emotioneel en krachtig.

Licht camera liefde – Holly Smale

De Valentines #1 - Licht, camera, liefde

Holly Smale is terug, en hoe! In deze gloednieuwe serie stelt ze de zusjes Valentine voor: Hope, Faith en Mercy. Als telgen uit een geslacht van vier generaties beroemde acteurs is de roem hun komen aanwaaien. Net als hun geld en hun schoonheid trouwens. Hope is de jongste van het stel. Ze hunkert naar het moment dat ze zestien wordt, want dan zal ze eindelijk het jetsetleven van haar zussen kunnen leiden. Maar eerst heeft ze haar zinnen gezet op de liefde – echte, allesoverdonderende liefde. Het lot lijkt haar gunstig gezind als ze in de metro van Londen haar droomjongen letterlijk tegen het lijft loopt. Maar ja, in het leven loopt niet altijd alles zoals in de film – zelfs niet als je Valentine heet.

YES! Een nieuwe Holly Smale! Licht camera liefde is weer net zo grappig en gek als de Geek Girl serie. Met een hoofdpersoon die je in je hart wilt sluiten en een achtbaan aan gebeurtenissen. Ik heb me enorm vermaakt met het lezen van dit boek!

Finale – Stephanie Garber

Finale

With lives, empires, and hearts hanging in the balance, Tella must decide if she’s going to trust Legend or a former enemy. After uncovering a secret that upends her life, Scarlett will need to do the impossible. And Legend has a choice to make that will forever change and define him

Ik wilde eigenlijk wachten op de Nederlandse vertaling van Finale, maar door Yaltival kon ik natuurlijk niet achterblijven. Wat een fantastische rit!

Hashtag hiernamaals – Vanessa Gerrits

Hashtag Hiernamaals

Wat als … je zou kunnen infiltreren in het Hiernamaals?
Wanneer de zeventienjarige Cleo zich aanmeldt voor een goed betaalde vakantiebaan, is een bizarre sollicitatietest nog wel de minste van haar zorgen. Samen met drie andere meisjes en een jongen krijgt ze een top secret contract voor haar neus. Want de missie die de excentrieke dokter Giamotto voor hen heeft uitgestippeld, is even absurd als alarmerend …
Ga dood. Vind Elena. Kom terug.
Hun missie is het redden van de dochter van een steenrijke farmaceuticadirecteur. Maar ze hebben geen idee waar in het Hiernamaals Elena zich precies bevindt. Hoe moeten ze hun krachten aanwenden om weer veilig in het land der levenden terug te keren?

Hashtag hiernamaals is vooral heel erg grappig. Ik heb me enorm vermaakt met dit vlot lezende boek en ik denk dat veel van jullie het met plezier zullen verslinden.

Wat vond jij het tofste boek dat je in mei hebt gelezen?

Tags: ,

Divider

2 responses to “5 x favoriete boeken in mei

  1. Holly Smale is een van mijn favoriete schrijfsters, dus ik ben heel erg benieuwd naar haar nieuwe reeks! Geek Girl zal altijd een plekje in mijn hart hebben, hele toffe boeken. Ik hoop dat haar nieuwe serie mij net zoveel zal bekoren als bij jou. Naar Vanessa haar boek ben ik trouwens ook benieuwd! Onze bibliotheek en boekhandels zullen hem wel niet hebben, maar gelukkig zit er een boekhandel in de stad die alle boeken bestelt, wereldwijd. Zo ben ik ook aan het boek van Chinouk Thijssen geraakt. Ik kijk er in elk geval naar uit!

    Ik heb geen favoriet omdat ik ze allemaal wel tof vond, maar ik las de afgelopen maand de volledige serie ‘The Lone CIty’ van Amy Ewing. Dus de boeken van The Jewel. Ik wilde de serie al heel lang aflezen, heb ik deze maand in een keer gedaan. Daar heb ik zeker van genoten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.