Zwart

Geplaatst op 15 oktober 2011 door Emmy in Spiritueel / 1 Comment

Zwart? Dat dragen alleen onzekere mensen of mensen met een duister kant. Kots kots. Helemaal niet. Ik  vind het juist een heel erg stevige kleur. Juist als je onzeker bent kan zwarte kleding je juist even sterker neerzetten, ook al val je dan niet meteen op. Want ja, het is ook een kleur die niet echt heel erg opvalt tussen alle mensen. Ideaal dus als je wat afwachtender bent.

Hoewel deze kleur dus vooral vaak aan het slechte of het negatieve wordt gelinkt, vind ik dat niet helemaal eerlijk. Zonder zwart was wit er namelijk niet. Wit en zwart moeten in balans zijn. Yin en Yang. Donker en licht. Het een kan niet zonder de ander.
Zwart kan wel als een schaduw over iemand heen hangen en een zwaar en drukkend gevoel veroorzaken. Hoe graag ik alle kleuren ook een kans geen, zwarte energie is vaak toch minder prettig. Het is vaak beladen, alsof het helemaal vol zit met dingen die eigenlijk te zwaar voor ons zijn. Ondraagbaar. Misschien doet zwarte energie ons daarom wel pijn.
Pijn wordt ook vaak met deze kleur verbonden. Andere met energie pijn doen wordt ook wel zwarte magie genoemd. Maar is magie wel zwart of wit? Ik vind eigenlijk dat het een grijs gebied is. Het is maar net wat de intentie is. Zo is kwaadwillend ook. Zwart is als geen andere kleur afhankelijk van wat men er mee wil uitdragen.
Doordat men al snel een mening over deze kleur heeft klaarliggen is er niet veel nodig om de lading die zwart bij zich heeft aan te wakkeren. Een kleine negatieve gedachte over iemand kan met zwart al heel erg zwaar op de ontvanger overkomen, denk ik zo. Maar het kan daarentegen ook laten zien dat je er staat. Het is maar net hoe je het verstuurd. En ontvangt natuurlijk. Dus gooi je negatieve gedachten over deze kleur een keer de deur uit en kijk er eens zonder mening tegenaan. Wie weet ontdek je dan heel wat nieuws.

Bewaren

Tags: , , ,

Divider

One response to “Zwart

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.