Zes aanraders die ik las in december

Geplaatst op 28 december 2018 door Emmy in Boeken / 1 Comment

December was geen mega indrukwekkende leesmaand voor mij. Gelukkig heb ik in januari het vooruitzicht om wat meer rust te krijgen om te lezen en dat geeft me een heel goed gevoel! In ieder geval heb ik wel weer een aantal boeken gelezen deze maand die ik extra in het zonnetje wil zitten. Hierbij dus zes aanraders die ik las in december!

‘Als je mijn boeken graag leest, durf ik al mijn oreo’s erom te verwedden dat je Aru Shah fantastisch vindt!’ Rick Riordan

De twaalfjarige Aru Shah woont samen met haar moeder in het Museum van Indiase Oudheden. Om aansluiting te vinden op school heeft ze de neiging de waarheid een klein beetje te verdraaien – en te verfraaien. Haar moeder heeft haar op het hart gedrukt nooit de vervloekte lamp van Bharata aan te steken, maar wanneer Aru haar klasgenoten ervan wil overtuigen dat ze geen leugenaar is, heeft ze geen keus. En inderdaad, ze sprak de waarheid, maar daardoor heeft ze nu wel een slapende demon wakker gemaakt die alles en iedereen wil vernietigen. Aru blijkt een van de Pandava-broers van haar generatie te zijn: vijf helden uit het hindoe-epos de Mahabharata. Ze moet de Slaper stoppen, samen met een bedeesd maar moedig meisje dat ook een Pandava is en met een sarcastische duif – en hopelijk ook met een beetje hulp van de goden.

Aru Shah en het einde van de tijd was een van de laatste boeken die ik in december las en zeker niet de minste. Als je van Rick Riordan’s humor houdt, dan mag je dit boek niet missen.

Er waren eens twee zussen, die door een bijna onbreekbare band voor eeuwig aan elkaar verbonden waren. Als ze boos werden, versplinterden spiegels. Als ze blij waren, bloeiden er bloemen. Het was magie waar ze zuinig op waren, totdat Essie omkwam bij een vreselijk ongeluk, en haar ziel in deze wereld werd opgesloten.

Roa komt uit de struiklanden, een gebied dat jarenlang is onderdrukt door de koning van Firgaard. Het leek dan ook de perfecte kans toen Dax, haar jeugdvriend en kroonprins van Firgaard, haar om hulp smeekte om zijn vader af te zetten. Roa beloofde Dax en zijn zus Asha te helpen met een leger, als hij haar koningin zou maken.

Nu is Roa een ongeliefde struiklandkoningin, ver van huis en getrouwd met de jongen die verantwoordelijk was voor het ongeluk van haar zusje. En het ergste: Dax komt zijn gemaakte beloftes niet na, en haar volk lijdt nog steeds.

Dan doet zich een kans voor om alles recht te zetten, een kans voor Roa om te ontsnappen, haar volk te redden en haar zus te wreken.

Ze hoeft alleen maar de jonge koning te vermoorden.

Het tweede Iskari boek, De gevangen koningin was weer net zo betoverend als het eerste boek. Heerlijk! En helemaal niet zo’n zware fantasy…

Shirin is het zat om altijd maar aangestaard, beledigd of zelfs aangevallen te worden. Ze is niet meer verbaasd dat mensen vreselijk kunnen zijn, alleen maar vanwege haar afkomst, religie en de hijab die ze draagt. Ze is er klaar mee dat mensen haar niet zien om wie ze is, maar altijd direct een oordeel klaar hebben, en denken te weten wat ze denkt of voelt.

Het is 2002, een jaar na de aanslagen van elf september in New York, en het is een heftige en verwarrende tijd. Shirin sluit iedereen buiten, en verliest zichzelf in muziek en breakdance. Ocean James is de eerste persoon in tijden die haar echt lijkt te willen leren kennen, maar ze komen uit twee schijnbaar onverenigbare werelden. En Shirin heeft de muur om zich heen zo zorgvuldig opgebouwd dat ze niet weet of ze wel in staat is om hem af te breken.

Dit boek is belangrijk en bijzonder. Een bijna eindeloze afstand gaat over een moslimmeisje net na 9/11 en laat zien hoe het is om altijd met de rug te worden aangekeken.

Twisters vader is verdwenen. Als ze onverwacht een aanwijzing krijgt over zijn verdwijning besluit ze naar hem op zoek te gaan. Ze komt terecht bij een heks in het bos die haar een magische ketting geeft. De ketting houdt de ziel van levende wezens vast en kan de drager doen veranderen in een wolf, een ruisende rivier of een regenbui. Maar er is een duistere vijand op jacht naar deze ketting, een slechterik die misschien iets te maken heeft met de plotselinge verdwijning van haar vader…

Een middlegrade, maar wel een heel bijzonder boek! Twister is betoverend!

This is the story of a young boy Wizard and a young girl Warrior who have been taught to hate each other like poison; and the thrilling tale of what happens when their two worlds collide.

Perfect for boys and girls who love fantasy adventure …

Once there was Magic, and the Magic lived in the dark forests.

Wizard boy, Xar, should have come in to his magic by now, but he hasn’t, so he wants to find a witch and steal its magic for himself. But if he’s got any chance of finding one, he will have to travel into the forbidden Badwoods.

Xar doesn’t realise he is about to capture an entirely different kind of enemy. A Warrior girl called Wish.

And inside this book, at this very moment, two worlds collide and the fate of the land is changed forever.

Xar and Wish must visit the dungeons at Warrior fort, and face the evil Queen.

But something that has been sleeping for hundreds of years is stirring …

Dit boek is ook in het Nederlandse verschenen én is van de schrijfster van Hoe tem je een draak. The wizard’s of once is heel tof geïllustreerd en is een groot avontuur. Wederom een middlegrade! Hou ik van!

The third book in the page-turning Spellslinger fantasy series.

‘I was getting almost as good at running away from enemies as I was at making them in the first place. Turns out, I wasn’t running nearly fast enough.’

Kellen has begun to master his spellslinging and the Argosi tricks for staying alive, and he and Reichis have found a career that suits them both: taking down mercenary mages who make people’s lives miserable. But Ferius is concerned that Kellen is courting disaster . . .

Perfect for fans of The Dark Tower, Firefly, Guardians of the Galaxy, Terry Pratchett, Ben Aaronovitch and Jim Butcher.

Oke, ik las dus de Nederlandse maar die moet ik nog even op goodreads toevoegen. Ik hou echt van deze serie en de wereld die Sebastien de Castell heeft gemaakt. Echt, scoor deze serie!

Dit waren mijn zes aanraders van deze maand. Wat was jouw favoriete boek in december?

Tags:

Divider

One response to “Zes aanraders die ik las in december

  1. Petra W

    Wat een lekkere lijst! Twister is hier ook al gelezen en voor Aru Shah moet ik nog even naar de boekhandel…. ben er erg benieuwd naar!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.