Ik zag 3 seizoenen van Teen Wolf en dit vind ik er van

Geplaatst op 15 maart 2017 door Emmy in Recensie, TV serie / 7 Comments

Een van de series die me het meest is aangeraden de afgelopen jaren is Teen Wolf. Door velen gezien als de ultieme guilty pleasure en een heerlijke serie om te zien vanwege alle mooie mensen. Ik begon een hele tijd terug met kijken, maar online was dat erg lastig en de serie is hier niet uitgegeven op DVD (WHY?!)… En toen kwam daar netflix en kon ik eindelijk verder. Ik heb ondertussen drie seizoenen gezien en wil graag vertellen wat ik er tot nu toe van vind.

Teen Wolf
Looptijd: 2011 – heden
MTV | Afleveringen van 41 minuten
Genre: Drama, Sciencefiction, Fantasy
Met o.a. : Dylan O’Brien, Tyler Posey, Tyler Hoechlin en Holland Roden
Mijn serie

Teen Wolf is een Amerikaanse drama-/fantasieserie van de zender MTV. De serie ging in première op 5 juni 2011.

Teen Wolf gaat over de jonge Scott McCall. Als hij wordt gebeten door een weerwolf, verandert hij er zelf in een. Nu mag je in de puberteit wat extra haargroei verwachten, maar bij Scott loopt het de spuigaten uit. En alsof volwassen worden nog niet erg genoeg is, wordt hij nu ineens op de hielen gezeten door weerwolfjagers. Het drama wordt helemaal compleet als een van de weerwolfjagers de vader van zijn nieuwe vriendinnetje blijkt te zijn, want romantiek mag natuurlijk niet ontbreken.

Heel kort samengevat gaat Teen Wolf over de tiener Scott, die wordt gebeten door een weerwolf. En alsof een puber zijn nog niet erg genoeg is, blijkt zijn vriendinnetje tot een familie weerwolfjagers te horen. In het stadje waarin Scot woont beginnen allemaal vreemde dingen te gebeuren. Gevaarlijke dingen. Dodelijke dingen.

Hoewel ik me goed vermaak met Teen Wolf (tja, er komt inderdaad genoeg schoon in beeld), vind ik het lastig om deze serie echt de bingen. Als ik een seizoen gezien heb, dan wil ik echt pauze en even een andere serie kijken. Ik vind het soms maar lastig om mijn concentratie erbij te houden, omdat het soms behoorlijk vergezocht lijkt te zijn. Daarnaast vind ik de weerwolven ook echt heel lelijk.

Ik ben op ongeveer de helft van de serie nu – seizoen 6 zal het laatste seizoen worden – en ik heb heel erg gemixte dingen gehoord. Dit maakt het voor mij wel lastig om de motivatie te vinden om verder te kijken. Ik vind het dan ook lastig om precies onder woorden te brengen wat ik van deze serie vind. Er zijn namelijk heel wat dingen die ik heel tof vind, zoals het gebruik van mythologie, Stiles, het feit dat een fantasyserie zo populair is. Minder vind ik het langzame tempo, het gebruik van stereotypes en de hoe vergezocht alles soms aanvoelt.

Toch moet ik zeggen dat het derde seizoen mij wel wist te pakken en ik was blij dat er eindelijk een beetje een tempo in kwam te zitten. Het verhaal werd wat logischer en het acteerwerk wordt ook beter naarmate de serie vordert.

Ik zal Teen Wolf zeker verder kijken, vooral nu de serie op z’n einde komt. Ik ben echter wel een beetje bang voor alle verhalen die ik van anderen heb gehoord.

 

Kijken jullie graag naar Teen Wolf?

Tags:

Divider

7 responses to “Ik zag 3 seizoenen van Teen Wolf en dit vind ik er van

  1. Ik vind de serie echt GEWELDIG en dan vooral door Stiles haha. Ook Lydia is een van m’n favo’s. Ik vond persoonlijk seizoen 3b het allerbeste maar blijf genieten van de serie. Vooral van de personages en hun ontwikkelingen. En ja de weerwolven zijn inderdaad heel lelijk haha

  2. Voor mij is het ook geen bingeserie, maar als ik er weer mee begin na een lange pauze toch altijd weer even genieten 🙂 (Die intro is ook zo awesome! En Stilessss!) S5 vond ik echter echt niet leuk …

  3. Seizoen 1 vond ik mwah. Daarna ging het wel wat beter, maar het laatste seizoen op Netflix vond ik weer mwah. Ach, meestal heb ik een seizoen in een week wel gekeken. Dus prima vermaak in de zomervakantie.

  4. Ik vond het eerste seizoen echt heel slecht haha, maar ik heb doorgekeken en daarna werd het steeds beter! Seizoen 4 vond ik echt heel tof, seizoen 5 helaas heel meh en ik hoef nu alleen nog maar seizoen 6 te kijken 😀

  5. Zelf heb ik het nog niet gekeken, maar misschien dat ik er toch maar eens tijd voor vrij maken. Het lijkt alleen op het moment, dat er zoveel series zijn die ik wil zien, ik kom gewoon tijd te kort.

  6. Seizoen 1 tot en met 3 vond ik met het seizoen awesomer worden. Na zo’n fantastisch seizoen 3, vielen seizoenen 4 en 5 een beetje tegen, maar seizoen 6 is echt weer awesome! 😀

  7. Haha, Teen Wolf is zo’n ontzettende trainwreck. Ik heb net als jij alleen seizoen 1-3 gezien, en ik durf niet verder te gaan. Seizoen 3B was echt top. TOen keek ik de eerste aflevering van seizoen 4, en mijn enige opmerking daarover is “Ze is blauw…?”. Wat een gekkigheid. Ben idd ook beetje bang voor de slechte dingen die ik gehoord heb over de rest van de serie. Misschien kijk ik hem ooit nog wel eens af. Maar denk het niet, haha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.