Wicca, Wierook en Brandende liefde – Laurie Faria Stolarz

Geplaatst op 23 juni 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Wicca, Wierook en Brandende liefde –  Laurie Faria StolarzWicca, wierook en brandende liefde Serie: Blue is for nightmares #2
| 2007
Aantal pagina's: 254
ISBN: 9789026123177
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

"I'm Watching You . . ."

One year later. It's happening again. Seventeen-year-old Stacey Brown is once again having nightmares – disturbing dreams haunted by the ghosts of people who have been brutally murdered. It's her senior year at boarding school, and what Stacey should really be focusing on are her classes and getting into college – not to mention the rocky path her love life has been taking lately.

But even if she could ignore the dreams, Stacey can't ignore the strange letters that she's been receiving. No return address, no signature - and the same cryptic messages she's been hearing in her nightmares. What's worse is that Stacey's not the only one having nightmares. Jacob, a transfer student, claims that he's been having nightly premonitions of Stacey's death for months, dreams so realistic that he transferred schools to find her and stop the killer.

It doesn't help that she's starting to have feelings for him even though she already has a boyfriend. But can she trust Jacob? Or will both their darkest dreams come true?

Als ik begin met het typen van dit blogje, kom ik net terug uit Tilburg, waar ik vandaag (de 22ste) toelating heb gedaan voor mijn nieuwe opleiding. En weet je wat? Toegelaten! Yay! Zonder moeite en met de tip om lekker te relaxen komende tijd en daarnaast wat kunstgeschiedenis boeken open te slaan. Komt voor elkaar! Ik ga dus in september beginnen aan de verkorte deeltijdopleiding ‘Docent beeldende vormgeving’. Super! Op naar het boek!

En wat vond ik?
Toen ik Wicca, Wierook en Brandende liefde meenam uit de bieb had ik geen idee dat dit dus deel 2 uit een serie was, daar kwam ik pas achter toen ik hem invoerde op goodreads. Goed, toch maar lezen.
Je hoeft het vorige boek niet perse gelezen te hebben om het verhaal te snappen, want er wordt genoeg herhaald… Hierdoor heb ik echter niet zo veel zin om het vorige boek te gaan lezen, omdat ik nu al weet hoe dit gaat lopen.. maar goed.. Dat is mijn eigen schuld. Toen ik hem dan ook zag liggen op het boekenfestijn, heb ik hem niet meegenomen. Wel grappig is dat ik deel 1 van de serie vroeger heel graag wilde lezen..

Het is heel duidelijk dat de schrijfster weet waar ze het over heeft en soms is dat een beetje irritant, want steeds als Stacey zich bezig gaat houden met magie wordt er beschreven waar elk onderdeel voor staat. Op een of andere manier streek me dat een beetje tegen de haren. Verder is het aan de andere kant ook wel weer fijn dat de schrijfster er veel verstand van heeft, omdat het daardoor realistisch wordt beschreven.

Wicca, Wierook en Brandende liefde is een leuk verhaaltje voor tussendoor en hoewel de spanning aardig wordt opgebouwd, is de climax ontzettend snel voorbij en dat is wel jammer… Ik had daar net iets meer van verwacht.
Op de cover staat ‘voor de fans van charmed’ en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Dit boek is leuk voor iedereen die interesse heeft in magie of wicca en geeft een leuke kijk in de keuken. Het is spannend en leest vlot.

 

three-stars

Tags:

Divider

2 responses to “Wicca, Wierook en Brandende liefde – Laurie Faria Stolarz

  1. Gefeliciteerd met je toelating!
    Ik kende dit boek nog niet. Ik heb ook heel vaak dat ik deel twee, drie of zelfs vijf koop uit een serie en ik de rest niet heb. Heel vervelend!

    • Dankjewel!
      Ik vind het soms ook wel erg onduidelijk aangegeven bij boeken.. haha.. ik vind het wel heel handig als het gewoon ergens op de kaft staat.. 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.