When Life Gives You Demons – Jennifer Honeybourn

Geplaatst op 23 augustus 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

When Life Gives You Demons – Jennifer HoneybournWhen life gives you demons door Jennifer Honeybourn
Uitgever: Swoon Reads | Juli 2018
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 272
ISBN: 9781250158239
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

Sixteen-year-old Shelby Black has spent the past year training to be an exorcist. Her great-uncle Roy—a Catholic priest and Shelby’s guardian—believes she has a gift for expelling demons, and he’s put her through exorcist boot camp hell, but he still doesn’t trust her to do an exorcism on her own.

High school is hard enough without having to explain that you fight demons for a living, so Shelby keeps her extracurricular activity quiet, especially from Spencer, her cute math tutor. Secrets run in Shelby’s family, though: her mother has been missing ever since an exorcism went horribly wrong, and Uncle Roy is tight-lipped about it. But Shelby’s hell-bent on finding her mom, no matter what—even if what it ends up costing her her soul AND a date with Spencer.

Ik hou van verhalen uit onze wereld waarbij er opeens allemaal bovennatuurlijk gespuis tevoorschijn komt. When Life Gives You demons beloofde precies dat en zodra ik over het boek hoorde, zette ik het op mijn wishlist. Het klonk als een heerlijk bovennatuurlijk boek voor tussendoor, zonder dat het echt eng zou worden of dat ik er teveel bij na moest denken.

Shelby wordt al een jaar getraind door haar oudoom – een katholieke priester en Shelby’s voogd – om een exorsist te worden. Hij geloofd dat ze daar talent voor heeft, maar weigert vooralsnog om haar alleen op pad te laten gaan.

Alsof de middelbare school niet al moeilijk genoeg is als je ook nog eens moet vechten voor je leven tegen allerlei demonen. Shelby wil gewoon normaal zijn en een date scoren met Spencer en haar moeder vinden, die een tijd terug op mysterieuze wijze is verdwenen.

When life gives you demons is een vermakelijk, toegankelijk en niet al te moeilijk leesbaar boek. De plot is vrij oppervlakkig, waardoor de humor weliswaar goed naar voren komt, maar wat ook een gebrek aan diepgang oplevert. De personages zijn vrij standaard en het boek brengt je vooral van A naar B, zonder al teveel verrassingen op je pad te gooien. Toch heb ik het boek met veel plezier gelezen.

Het boek leest erg vlot weg en heeft een prettig tempo. Nergens wordt het echt eng, ook al gaat het over het uitdrijven van demonen. Het voelt vooral kleurrijk en erg YA, waarin de personages nooit echt heel erg in gevaar zijn en verplicht zijn om romantische gevoelens te ontwikkelen.

Shelby is een prima hoofdpersoon. Ik vond haar interne worstelingen erg leuk omschreven. Ze maakt geen enorme groei door: de plot is vooral gericht op het vinden van haar moeder en het kunnen toepassen van een uitdrijving. Ik had graag net iets meer van haar willen zien, maar dan was de dynamiek van het boek denk ik behoorlijk veranderd.

When Life gives you Demons was een erg vermakelijke paranormale Young Adult voor tussendoor. Het was smullen.

Verwacht bij When life gives you demons geen diepgaand plot of enorm uitgewerkte personages. Het is vooral een heel vermakelijk verhaal geschreven met een vlotte pen en veel humor. Een klassieke YA die nergens pretendeert meer te zijn.

three-half-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.