Website en app voor lezers: Goodreads

Geplaatst op 18 augustus 2012 door Emmy in Boeken / 0 Comments

Ik kreeg pas een mooie reactie hier op mijn blog met de vraag of ik ook ‘goodreads’ had. Ik antwoorde negatief, want ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord. ’s Avonds ben ik meteen gaan kijken of het iets voor mij zou zijn. Hop, meteen naar www.goodreads.com gegaan en mezelf aangemeld.
 
En man, wat handig! Ik heb nog lang niet al mijn boeken toegevoegd, maar het is fijn om een soort lijstje te hebben met aanraders en van wat ik zelf van boeken vind. En het is natuurlijk altijd leuk om te kijken wat je goodreads vriendjes lezen!
Het is heel fijn om nu eindelijk goed bij te kunnen houden wat ik heb gelezen en wat ik er van vond en om aan de hand daarvan nieuwe boeken te ontdekken.
Wisten jullie dat er ook een Goodreads app is?
Ja, die heb ik ook meteen op mijn nieuwe iPhone gezet, zodat ik altijd en overal mijn boekenlijst kan bijhouden en nieuwe dingen kan opslaan. Het enige wat ik op de app mis, is het vermogen tot recommendation opzoeken!
De website zelf is lekker snel en hoewel ik op de eerste dag af en toe last had van een downtijd, is dit sindsdien niet meer voorgekomen. De meeste boeken die er op staan, staan bekend onder de Engelse, maar je kan hun Nederlandse vertaling vaak ook vinden, en die zijn dan gekoppeld aan de Engelse, waardoor iedereen begrijpt over welk boek je het hebt! Alles gaat zo simpel, met 1 druk op de knop kan je het boek toevoegen aan je leeslijst, te leeslijst of heb gelezen lijst. Die kan je vervolgens gemakkelijk veranderen, want de site is heel helder opgebouwd.
Wat ik ook ideaal vind, is dat de website zo up-to-date is. De nieuwste boeken staan er op en dat vind ik fijn, want zo kan ik meteen zien of er een nieuw deel is!
Hebben jullie een goodreads account?

Bewaren

Tags:

Divider

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.