De W.i.t.c.h. is terug!

Geplaatst op 16 april 2017 door Emmy in Recensie / 10 Comments

Als tiener was er maar één tijdschrift waar ik echt warm van liep; de W.i.t.c.h.. Dit tijdschrift verscheen ongeveer eens in de maand en bevatte 60 pagina’s aan strips over vijf meisjes met een bijzondere gave. Ik was al fan van het eerste nummer en nog steeds ligt de hele stapel stukgelezen op mijn werkkamer. Helaas moesten ze bij een bepaald nummer stoppen, omdat er te weinig lezers waren overgebleven. Zo jammer, want het was de W.i.t.c.h. die mij ontzettend heeft geïnspireerd om te gaan (en blijven) tekenen.

Stiekem was het altijd mijn droom om voor W.i.t.c.h. te mogen werken.

Onlangs zag ik op facebook een berichtje dat via de Tina de serie opnieuw uitgegeven zou gaan worden. Ik flipte hem een slag in de rondte en bezocht meteen de site. Tina abbonnees hadden het eerste deel bij hun tijdschrift gekregen en voor een fijn bedrag kon je [hier] een abonnement afsluiten voor de komende 6 delen (je kan er ook de tekenfilm kijken). Nu is het alleen nog mogelijk om een abonnement te nemen in combinatie met een Tina abonnement. Dat vind ik erg jammer, wat ik denk dat ze zo veel mensen mislopen. Hopelijk zullen ze dit nog aanpassen. Je kreeg het eerste deel dus bij je Tina een aantal maanden terug. Helaas voor mij zou dat betekenen dat ik deel 1 niet zou hebben, maar he, ik wilde dolgraag de serie herlezen (zonder bang te zijn dat de strip uit elkaar zou vallen). Vorige week kreeg ik dus mijn eerste nummer (deel 2) binnen en ben ik meteen begonnen met herlezen.

Waar gaat W.i.t.c.h. over

De serie gaat over vijf meiden (Will, Irma, Cornelia, Taranee en Hay Lin) die erachter komen dat ze magische krachten hebben. Elk van hen kan een element beheersen en samen zijn ze de wachters van Kandakar. Hun taak is om het kwaad buiten de deur te houden en om het goede te laten overheersen. Maar naast hun magische krachten zijn het ook gewoon hele normale tieners met hun eigen problemen. De serie bestaat uit verschillende cyclussen.

Hoe was het?

Het was een feestje om dit deel te herlezen. Hoewel er niks anders in staat dan de strip (vroegah stond er nog veel meer in), was het toch een grote brok nostalgie. Wat fijn dat duizenden nieuwe tieners nu opnieuw kennis kunnen maken met dit toffe verhaal. En voor mij is het natuurlijk hopen dat het zo populair wordt dat ze EINDELIJK ook verder gaan. Want dat is natuurlijk de droom. Tot die tijd ga ik genieten van het herlezen. Want het is tof. De magie is tof. De meiden zijn tof. De tekenstijl is fantastisch. Ik voel me spontaan weer 11.

Elke twee weken kan ik nu een nieuw nummer verwachten en oh wat kijk ik daar naar uit. En wat heb ik weer een zin om te tekenen.

Zeker als je fan was (of bent) en je al je oude nummers niet meer hebt, dan is het echt een aanrader om een abonnement te nemen.

Was jij ook zo dol op de vijf magische meiden? Welke vond jij het leukst?

Tags:

Divider

10 responses to “De W.i.t.c.h. is terug!

 1. Simone

  Ik vond de serie zo vet! Ik vind het stiekem eigenlijk best jammer dat het niet meer op tv is ? Was 1 van de betere getekende series toen met een gaaf verhaallijn ☺

 2. Woohoo! Ik had ook al het een en ander opgevangen, maar nog niet onderzocht! WITCH was altijd super leuk en ik heb nog altijd stiekem een klein beetje spijt dat ik de serie aan mijn nichtje heb gegeven omdat zij er later ook gek op was (en nog steeds regelmatig leest)

 3. storiesofwonder

  Dit is echt super gaaf nieuws! Ik heb een paar jaar terug mijn Nederlandse verzameling compleet gemaakt. Ik weet nog dat ik de TV serie ook gekeken heb. Ik bleef er voor thuis toen ik twaalf was! Ik hoop dat ze snel aparte abbonementen gaan doorvoeren, want ze lopen zo inderdaad veel lezers mis!

 4. Nicole

  Wat gaaf dat het weer terug is! De serie vond ik ook leuk om te zien.
  Leuk dat die ook op de website terug te kijken is, echt jeugdsentiment.
  Hopen dat ze het tijdschrift ook apart gaan uitgeven, want voor de Tina ben ik toch wat te oud xD

 5. Sylvia

  Zijn super, niet echt een favoriet, wisselde een beetje af, van ieder wat elementen 😉
  Inderdaad zo jammer dat het alleen in combi kan met een Tina abonnement!

 6. Ik vond deze serie altijd erg leuk vroeger. Weet niet of ik de strips nog heb liggen. Zal even moeten kijken. Wel gaaf dat ze op deze manier proberen om weer nieuwe lezers binnen te halen. Dat meisje met het rode haar was altijd mijn favoriet, weet even haar naam niet meer.

 7. Jammer dat het nu te samen gaat met Tina. Die hoef ik dan weer niet. Maar ik zal het in de gaten houden of het ooit weer eens los komt. Dat zou wel gaaf zijn. Ik vond het erg jammer dat ze er toen mee stopte.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.