Vier aanraders om te luisteren via Storytel

Geplaatst op 16 maart 2018 door Emmy in Boeken / 8 Comments

Waarschijnlijk weten jullie ondertussen wel dat ik een deel van de boeken de ik lees, eigenlijk luister. Sinds een paar maanden ben ik weer helemaal fan van Storytel en heb ik via de app al heel wat boeken geluisterd. Zodra ik een tof boek tegenkom, voeg ik hem meteen toe aan mijn boekenplank, zodat ik nooit lang na hoef te denken welk boek ik hierna ga ‘leesteren’. Dankzij Storytel lees ik gemiddeld twee boeken per maand meer door boeken te luisteren op momenten waar ik anders misschien op mijn telefoon zat te spelen of in beweging was. Denk aan fietstochten, wandelingen en ritjes met de bus (of het wachten erop). Ik kan immers niet lezen tijdens het rijden. Tenzij ik misselijk wil worden.

Om een beetje een idee te krijgen van het toffe aanbod op Storytel heb ik een aantal boeken uitgezocht die ik zelf heel erg tof vind en die ook op Storytel staan. In de meeste gevallen heb ik de boeken geluisterd.

The Young Elites

Ik heb deze trilogie in de kast staan en ik pakte hem steeds maar niet. Toen ik hem op Storytel zag staan, besloot ik dit boek meteen te gaan luisteren. En wat een aanrader! Ik was onmiddellijk verslaafd en ik denk dat dit een van de boeken is die ik het meest zou aanraden van dit moment.

Blackbird

Ook deze had ik in de kast staan, als ARC. Ik denk dat als ik dit boek niet op Storytel had zien staan, ik het misschien wel nooit had opgepakt. Het is een mysterie en mede door de vertelstem komt de setting (Schotland) erg goed tot z’n recht. Het boek heeft me uiteindelijk behoorlijk meegesleept.

Zenith

Er valt heel veel over dit boek te zeggen… Veel mensen vinden het verschrikkelijk, maar ik vond het best verslavend. Al denk ik dat het luisteren er wel voor heeft gezorgd dat ik meer details in me heb opgezogen. De verschillende stemmen voor de verschillende POVs hielpen mij enorm om de personages tot leven te wekken.

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum

Aristoteles en Dante waren de eerste personages waar ik kennis mee maakte sinds ik weer een abonnement heb. Ik was zo benieuwd naar dit boek en ik had hem in het Engels ook in de kast staan, maar eigenlijk wilde ik de Nederlandse lezen. Dus luisterde ik hem! Het is een prachtig verhaal zonder echt veel spannende momenten, maar het weet je wel vast te houden.

Van alle vier de boeken heb ik ook gewoon een fysiek exemplaar in de kast staan. Ik vind het namelijk fijn om ook op de weggegooide momenten bezig te kunnen zijn met mijn TBR. Zolang ik nog boeken kan vinden die ik nog niet gelezen heb, maar ook kan luisteren, zal ik denk ik daarvoor kiezen. Toch geef ik toe dat ik ook boeken op mijn boekenplank heb gezet die ik al een tijd wil lezen maar nog niet in mijn bezit heb.

Een paar boeken die ik niet luisterde maar die wel op Storytel staan

 • De Harry Potter boeken
 • De Lockwood & Co boeken
 • Alles behalve oke (net nieuw!)
 • Boeken van John Green
 • De hunger games
 • 13 reasons why
 • Sevenster

Het aanbod van Storytel is enorm en er staan heel veel oude en gloednieuwe boeken in het Engels en Nederlands in de app.

Welke boeken heb jij geluisterd? Heb je nog een luistertip voor mij?

Tags: ,

Divider

8 responses to “Vier aanraders om te luisteren via Storytel

 1. Als hij erop staat raad ik ‘Every heart a doorway’ aan van Seanan McGuire. Dit boek is zo origineel en indrukwekkend. Het gaat over een opvanghuis voor kinderen die een andere wereld hebben bezocht en zich nu niet aan kunnen passen aan de echte wereld. Mijn samenvatting doet het geen recht, maar echt… hij is zo goed!

 2. Do

  Leuke aanraders! Ik wil The Young Elites ook nog eens luisteren of lezen. Zelf vond ik de verteller van The Hunger Games niet echt fijn, dus daar ben ik mee gestopt. Harry Potter daarentegen vind ik echt geweldig.

 3. Andrea

  Ik luister bijna nooit naar boeken. Ik was ooit begonnen met Temeraire, maar ik vond de stemmen zo anders dan ik me had voorgesteld dat ik er gelijk mee gestopt ben.
  Maar ik vond het geweldig om naar Harry Potter voorgelezen door Stephen Fry te luisteren. Ik heb ze niet allemaal geluisterd (moet ik nog eens doen), maar ik heb deel 3 “simultaan” gelezen 🙂 Dus lezen en luisteren tegelijk. Ook heel leuk. Dat hielp me om op de tekst te concentreren, want als ik alleen luister, ben ik gauw afgeleid.

 4. Dionne

  Tot nu toe heb ik alleen Harry Potter nog geprobeerd als luisterboek, maar ik vind het gewoon erg moeilijk om mijn concentratie erbij te houden op één of andere manier. Terwijl die stem toch best goed te doen was gaat het voor mij denk ik te sloom? The Young Elites lijken me wel erg leuk, misschien dat ik het dan toch maar eens weer ga proberen, zag laatst nog ergens dat je Storytel 30 dagen kan uitproberen.

  • Ik zou het zeker even uitproberen! Wie weet bevalt het nu beter… Mijn eerste keer lukte ook niet, maar nu wel. Ik heb hem wel sneller gezet, op 1.25 keer.

 5. Ingrid

  Ik vind De reiziger serie van Diana Gabaldon heerlijk om naar te luisteren. Helaas is er vanaf boek Vuur van de Herfst… een nieuwe voorlezeres en die is minder fijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.