Versier kaarsen met de wax pens van de action

Geplaatst op 3 januari 2023 door Emmy in DIY / 4 Comments

Een tijdje terug kwam ik bij de Action wax pens tegen om je kaarsen mee te versieren. Dit leek me dus echt ideaal, omdat ik nog wel eens een symbool op mijn kaarsen wil tekenen. Nu heb ik voor kerst een aantal kaarsen versierd met kerstbomen met mijn dochtertje.

De wax pennen waren goedkoop. Maar EUR 1,29 voor vier stuks. Ik heb twee verschillende pakjes gekocht met diverse kleuren. Rood, groen, zwart, zilver, wit en goud heb ik geloof ik. Ze zijn gemakkelijk in gebruik: je draait de knop er af en knijpt er voorzichtig in.

Heel secuur werken lukt niet en de ene kleur voelt ook wat dikker dan de ander, maar je kunt er leuke dingen mee doen. Als de wax eenmaal is opgedroogd (dit duurt vrij lang), dan is het echt onderdeel van de kaars geworden.

Smeer er niet teveel op, want dan kan het gaan uitlopen. De kerstballen die mijn dochtertje op een andere kerstboom had gemaakt, veranderde in een enorm streepwerk, zegmaar.

Toch vind ik het eindresultaat heel erg leuk. Het is een gemakkelijke manier om een kaars te versieren en helemaal eigen te maken. Je kan er mee schrijven, of je maakt met een malletjes figuurtjes, als het je niet lukt om met de hand te schrijven. Hoe er echter wel rekening mee dat de droogtijd vrij lang is.

Tags:

Divider

4 responses to “Versier kaarsen met de wax pens van de action

  1. Inge Geesthuijsen

    Ik heb ze zelf ook gebruikt om een workshop te geven, maar van de 12 pakjes waren van de gouden 6 klonterig. Had jij daar geen last van. Heb jij misschien een tip om ze weer goed te krijgen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.