Update reading challenge 2023 #1

Geplaatst op 6 april 2023 door Emmy in Boeken / 0 Comments

We zitten gewoon al op een kwart van het jaar. Het vliegt echt voorbij en wow, dat vind ik wel heftig. Tijd om ook eens te gaan kijken naar mijn reading challenge van dit jaar.

Voor dit jaar had ik besloten om niet teveel doelen te hebben, omdat ik me daar gewoon niet zoveel mee bezig wil houden. Ik heb alleen een goodreads reading challenge ingesteld van 100: voor mij een heel erg haalbaar getal als ik kijk naar de afgelopen jaren. En hoe staat het daar nu mee?

Nou, ik heb al 52 boeken uit, dus goed, blijkbaar. Nu zitten er ook wat comics tussen, maar die tel ik ook lekker mee. Het is namelijk míjn challenge en ik bepaal wat meetelt of niet. Als ik Lily’s prentenboeken wil laten meetellen, dan doe ik dat gewoon. Al zou je dan nu al 30 x Rupsje Nooitgenoeg krijgen….

Ik hoef me in ieder geval totaal geen zorgen te maken of die 100 boeken wel haalbaar zijn. Ik lees gewoon lekker door en ik zie wel waar het schip strand.

Ook gaf ik aan dat ik af en toe twijfelde of ik nog wel wilde bloggen. Die twijfels zijn er nog steeds wel eens, en dan gun ik mezelf wat meer rust. Ik hóef niks te plaatsen als ik geen zin heb, want geforceerde blogposts zijn voor niemand leuk. Mis ik het dagelijkse bloggen dan niet? Ja en nee. Toen ik nog elke dag met mijn blog bezig was, was de lezerscommunitie totaal anders. De focus ligt nu zo veel op TikTok en nog een stukje Instagram, dat ik ook niet meer de illusie moet hebben dat bloggers nog heel interessant zijn voor uitgevers (ook al vind ik van wel!). Ik heb daar absoluut een mening over, vooral omdat er nu opeens wel dingen kunnen die vroeger echt niet te doen waren. Maar goed, dat is nu eenmaal zo.

Ik blijf bloggen, maar echt op mijn eigen tempo en wanneer ik dat wil.

Verder wil ik af en toe een boek van school lezen (lukt) en mijn eigen tbr een beetje weglezen (lukt matig). Het gaat op het gebied van lezen best aardig, al voel ik af en toe nog een dwang om perse te moeten lezen, waardoor ik er minder rust uit kan halen. Dat is iets waar ik de komende tijd aan wil werken.

En tja… toch maar gaan beginnen aan een volgend boek, want schrijven is immers ook mijn passie.

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.