Toffe boekenacties vanwege Corona

Geplaatst op 24 maart 2020 door Emmy in Boeken / 4 Comments

We leven in de meest bizarre tijd van onze generatie: aan huis gekluisterd vanwege het Coronavirus en dus moeten we schakelen in ons dagelijkse ritme. Dit is lastig: mensen zijn kuddedieren en we hebben – zelfs als introvert – behoefte aan contact met anderen.

Boeken en verhalen voor thuisblijvertjes

Aangezien niemand weet hoe de komende weken eruit zullen komen te zien, zijn er een aantal bedrijven geweest die handig zijn ingesprongen op de drastische maatregelen die onze maatschappij heeft moeten maken. Niet alleen kwam Frozen 2 veel eerder op Disney plus: we krijgen ook veel gemakkelijker toegang tot digitaal lezen en luisteren. Ik deel graag drie tips met jullie, zodat jullie ook met de gesloten bibliotheken en boekhandels niet zonder leesvoer komen te zitten! Overigens kan je nog wel boeken bestellen bij je favoriete boekhandel!

De luisterbieb

Normaal krijg je pas toegang tot de luisterbieb wanneer je lid bent van de bibliotheek. Er zijn nu echter heel wat luisterboeken ook voor niet-leden beschikbaar. Ideaal! Daarnaast is een luisterboek een perfecte manier om tijdens andere klusjes (zoals het huishouden) een boek tot je te nemen. Hier vind je alle informatie over de luisterbieb.

Edit: de bibliotheek heeft aangekondigd met ebooks te volgen.

Scribd

Ik had al veel over Scribd gehoord: het is net als Storytel een dienst met ebooks en luisterboeken. Echter hebben ze enkel een Engels aanbod en vond ik het daardoor nooit interessant genoeg om aan te schaffen. Scribd heeft echter een actie opgezet waarbij iedereen 30 dagen gratis toegang heeft. Normaal gesproken heb je ook een proefmaand, maar dan moet je alsnog betaalgegevens invullen en moet je je abonnement zelf nog opzeggen. Met deze maand hoeft dat dus niet. Je kunt meteen gebruik maken van het aanbod, mits je de juiste link gebruik. Interesse? Klik dan hier.

Bol.com jeugdboeken

Je kunt veel over Bol.com zeggen, maar deze actie is voor de jonge lezer natuurlijk erg aantrekkelijk! Vooral omdat alle kinderen thuis zitten van school en ze dus waarschijnlijk met minder boeken in aanraking zullen komen. Bol.com biedt wekelijks 10 digitale jeugdboeken aan voor 1 cent. Zo is lezen voor iedereen toegankelijk! Meer informatie vind je hier.

Moet jij ook (gedwongen) thuis blijven en heb je ook wat leestips om te delen? Laat dan een reactie achter!

Tags:

Divider

4 responses to “Toffe boekenacties vanwege Corona

  1. Heel veel Amerikaanse indie auteurs bieden boeken gratis aan via Amazon. Sommige acties zijn al afgelopen, maar er worden ook nog elke dag nieuwe acties gestart. Ik denk dat ik in de afgelopen week bijna 200 nieuwe boeken op mijn iPad kon zetten daardoor!

  2. wat leuk allemaal! Ik had het idee dat op de online bibliotheek ineens ook nieuwe grote titels zijn verschenen de afgelopen week. Geen idee of het om de corona crisis is of omdat het al op de planning stond, maar ik werd er wel blij van 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.