Thurisaz

Geplaatst op 12 april 2012 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

De derde rune van het oude Futhark is de rune Thurisaz. Dit symbool, met de klank TH, wordt gezien als de rune van een Noorse God Thor, de donderdag. Hij ziet er een beetje uit als een streep met een doorn eraan. Dit is ook deels wat de rune betekent, evenals deur of poort.

De hoofdbetekenis is echter Thor zelf, of reus. Reuzen spelen een grote rol in de Noorse mythologie, dus het is niet heel gek dat ook daar een rune bij hoort.

Ik ervaar dit als een heel chaotische rune. Een aanvallende, maar ook een verdedigende. Doorns kunnen immers gemeen steken, maar ook iets beschermen. Als je deze rune in een legging tegekomt kan het daarom betekenen dat je jezelf of een ander moet beschermen. Misschien heb je het gevoel dat je jezelf constant moet verdedigen: vraag je dan af waarom dit zo is. Heb je jezelf teveel afgesloten voor de buitenwereld en voel je je daarom niet begrepen? Of straal je misschien teveel agressiviteit uit? Of misschien ben je wel te beschermend over iets en iemand. Het kan ook zijn dat je een stapje terug moet doen om je eigen grenzen te bewaken.

Het is in ieder geval een reagerende rune: er is een aanleiding waarom hij op je pad komt en waar jij op reageert.

Het is een symbool met veel kracht. Het is een donderrune die je kunt gebruiken wanneer je jezelf tegen iets of iemand wil beschermen. Je bouwt als het ware een schild met doorns om je heen en laat even niemand toe.

Een andere kant van Thurisaz is dat hij staat voor de fallus en dus ook voor mannelijke energie. Dat past bij het aggressieve, beschermende en krachtige teken Thurisaz.

Beware

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.