Thurisaz

Geplaatst op 12 april 2012 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

De derde rune al weer, ditmaal Thurisaz. Thurisaz heeft de vorm van een tak met een doorn er aan, dit is dan ook de voornaamste betekenis. Een andere naam voor deze rune is vaaks Thorn, wat ook doorn betekend. Grappig dat het zo makkelijk in elkaar overvloeit, daar sta je normaal gesproken niet zo snel bij stil. Ook betekend het wel eens deur of poort.
De klank van deze rune is de Th en de rune zelf wordt gezien als die van de god Thor, de dondergod.
De rune is een zeer mannelijke rune en wordt ook wel eens gezien als een fallus symbool. De enorme energie die hij bevat (als de donder) kan zowel goede dingen voortbrengen als chaos.
Een doorn kan prikken en gemeen pijn doen, maar kan ook beschermen. Dit zijn dan ook de kwaliteiten van Thurisaz. Het geeft aan dat je jezelf beschermd of beschermen moet, moet kan ook aangeven dat je andere beschermd.
Ha, daar is het al. Thurisaz geeft aan dat je of iemand beschermd, of jezelf.. En kan daarmee dus ook een waarschuwing zijn dat je jezelf teveel afsluit voor de buitenwereld of juist dat je iemand teveel beschermd. Dit kan het gevolg hebben dat je niet zo goed meer op jezelf let, wat iets is wat je niet moet laten gebeuren. Het is goed om op andere te willen passen, maar het is ook zo belangrijk dat je jezelf niet teveel wegcijfert.
Thurisaz kan je als symbool gebruiken als je behoefde hebt aan de power om jezelf te beschermen en om zo een nieuwe weg te bewandelen.. Een soort nieuwe deur ingaan, om zo maar te zeggen, waarbij je beschermd wordt door een bos van doornenstruiken, net als Doornroosje.
Hoewel ik altijd wel wist dat Thurisaz een donder rune was die je kon gebruiken ter bescherming, had ik het nog niet eerder op deze manier bekeken. Het is interessant, vind ik, om te zien dat het echt twee kanten om kan slaan. Het is een goed doel om te kijken of het mogelijk is het juiste evenwicht tussen chaos of over bescherming te vinden en ik hoop dat Thurisaz jullie nu uitgedaagd heeft om dit evenwicht op te gaan zoeken.

Bewaren

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.