The Wallflower (The Wallflower #1) – Tomoko Hayakawa

Geplaatst op 27 januari 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

The Wallflower (The Wallflower #1) – Tomoko HayakawaThe Wallflower | 12 oktober 2004
Aantal pagina's: 207
ISBN: 9780345479129
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

MAKEOVER OF THE CENTURY
It’s a gorgeous, spacious mansion, and four handsome, fifteen-year-old friends are allowed to live in it for free! There’s only one condition–that within three years the guys must transform the owner’s wallflower niece into a lady befitting the palace in which they all live! How hard can it be?
Enter Sunako Nakahara, the agoraphobic, horror-movie-loving, pockmark-faced, frizzy-haired, fashion-illiterate recluse who tends to break into explosive nosebleeds whenever she sees anyone attractive. This project is going to take more than our four heroes ever expected: it needs a miracle!

Het is al jaren geleden dat ik de anime die bij de manga The Wallflower ontwikkelt is, met veel plezier keek. Echt zo’n feelgood anime waar je om kon lachen. Een vriend van mij had het eerste deel van de manga nog liggen en besloot hem aan mij te geven. Echt super lief natuurlijk! Meteen begon het ook te kriebelen, want ik wist dat er vele volumes van deze serie bij het boekenfestijn te vinden was. Nu was natuurlijk de hamvraag; zou ik hem even leuk als de anime vinden? En is het het waard om alle 33 (!) delen te gaan lezen. Yikes. Dat is behoorlijk veel meer dan de anime aan afleveringen had!

Ik hou er erg van om manga te lezen.. Maar holy lord, ik was even vergeten hoe overdreven het soms is. En The Wallflower is haast een toppunt van overdrevenheid. Aan de ene kant gaat alles ook heel snel en wordt er weinig ruimte gehouden voor de introductie van personages (ik ben zo blij dat ik me een groot deel van de anime nog herinnerde!) en het verhaal verliep vrij snel. Meteen begonnen de alarmbellen te rinkelen; hoe kunnen er 33 boekjes gemaakt worden van dit leuke – maar niet echt uitgebreide – plot? Misschien moet ik ze dan toch lezen.. Dus als deel 2 er ligt…

Het verhaal gaat voornamelijk over het ‘vrouwelijk maken’ van Sunako Nakahara, het nichtje van de eigenaresse van het landhuis waar vier bloedmooie jongens gratis mogen wonen (mits ze van haar een vrouw kunnen maken). Sunako Nakahara is in een woord: bizar. Ze is duister, mensenschuw en awkward. En ik hou van haar. Zij is serieus dat geen dat mij betreft de serie leuk maakt; ze blijft zichzelf, ook al proberen ze haar te veranderen. Ze zal altijd wat van haar eigenaardigheden blijven houden.

De tekenstijl vind ik aardig. Niet zo schattig als bijvoorbeeld het werk van CLAMP, maar wel passend voor het verhaal. Wel irriteer ik me er altijd dodelijk aan dat de jongens allemaal op elkaar lijken. Grappig is wel dat de bitches in town met al hun make-up en modestatements echt afstotelijk zijn.

Samenvattend is The Wallflower; hysterisch, grappig, overdreven en ‘hoe moet dit verder’. Ik ben benieuwd!

three-stars

Tags: , , , ,

Divider

4 responses to “The Wallflower (The Wallflower #1) – Tomoko Hayakawa

  1. Omg The Wallflower – ik heb deze serie gedurende de afgelopen jaren helemaal compleet gemaakt (op twee delen na) op het Boekenfestijn. En raad eens 😀 !? Nog steeds niet gelezen, oeps ^^”

    Iemand vertelde me een keer dat het wel iets weg heeft van Ouran High School Host Club (ik weet niet of je deze gezien/gelezen hebt?) dus dat is eigenlijk de reden waarom ik ze gekocht heb. Maar ik ben er nog wel steeds benieuwd naar!

    • Die heb ik dus niet gelezen/gezien. Ik heb hem voornamelijk gelezen omdat ik de anime van The Wallflower dus wel gezien heb.
      Ik ben heel erg aan het twijfelen of ik ga zoeken naar de andere delen van the wallflower aankomende zaterdag… Is denk ik een beetje afhankelijk van het aanbod.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.