The Maiden – Kate Foster

Geplaatst op 15 mei 2024 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

The Maiden – Kate FosterThe Maiden door Kate Foster
Uitgever: Mantle | April 2023
Genres: Historische fictie, Roman
Aantal pagina's: 384
ISBN: 9781529091724
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Inspired by a real-life case and winner of the Bloody Scotland Pitch Perfect Award, Kate Foster's The Maiden is a remarkable story with a feminist revisionist twist, giving a voice to women otherwise silenced by history.

"In the end, it did not matter what I said at my trial. No one believed me."

Edinburgh, October 1679. Lady Christian Nimmo is arrested and charged with the murder of her lover, James Forrester. News of her imprisonment and subsequent trial is splashed across the broadsides, with headlines that leave little room for doubt: Adulteress. Whore. Murderess.

Only a year before, Christian was leading a life of privilege and respectability. So, what led her to risk everything for an affair? And does that make her guilty of murder? She wasn't the only woman in Forrester's life, and certainly not the only one who might have had cause to wish him dead . . .

The Maiden sprak me aan omdat het een historisch verhaal is dat zich afspeelt in Schotland. Het is gebaseerd op een waargebeurde zaak en zit vol feministische invloeden, waarbij vrouwen een stem krijgen. Ingrediënten die ik natuurlijk ontzettend kan waarderen!

Eerlijk is eerlijk, ik moest even in The maiden komen, maar toen ik alle personages, hun rol en de tijdlijn op een rijtje had en begon te snappen was ik helemaal verkocht. Ik vond het een ontzettend vet en indrukwekkend verhaal en ik heb er echt ontzettend van genoten.

Ik vond het boek erg goed geschreven, waardoor ik echt ging meevoelen met de meiden. Ook de tijdgeest was goed aanwezig: als een soort kostuumdrama ontvouwde het verhaal voor mijn ogen. Ik vond het dan ook jammer dat ik afscheid moest nemen van Violet en Christian. Ze waren allebei zo interessant. Elkaars tegenpolen uit totaal verschillende klasses, maar met toch een verbindende factor. En ik vond het extra sterk dat de meiden elkaar steunden. Hierdoor kregen ze echt een stem.

Door de vele wendingen werd het boek nooit saai en hoewel het personage ooit leefde en alles met fictie is ingekleurd, had het zomaar het ware verhaal van Lady Christian kunnen zijn.

Erg indrukwekkend debuut en zeker een aanrader als je dol bent op geschiedenis, Schotland en vrouwen met een stem.

four-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.