The Killer Contract Agency – Jessica Samuels

Geplaatst op 15 februari 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 7 Comments

The Killer Contract Agency – Jessica SamuelsThe Killer Contract Agency door Jessica Samuels
Uitgever: Write More Publications | November 2015
Genres: Young Adult, Paranormal Romance
Aantal pagina's: 76
ISBN: 9780692562970
Uitgave: eBook
Goodreads
one-star

Salina Sinclair hunts Malians, an alien species that preys on weak teenagers, making them crazy enough to kill themselves. But after being nearly burned alive by one, Salina is contacted by The Killer Contract Agency. Wielding the powers of The Bracelet and with her mentor, Carter, by her side, she exacts her revenge by taking out the Malians responsible for her near death.

But something big is happening with the Agency and operatives are dying. Will she find out what it is before it's too late, or will the Agency be destroyed?

Heel soms krijg ik de vraag of ik een boek wil lezen dat door de schrijver zelf is uitgegeven. Dit kan fantastisch uitpakken (bijvoorbeeld Tweedehands vleugels, of dramatisch. Helaas is The Killer Contract Agency er een van de laatste categorie. Geloof me, ik heb er alles aan gedaan om het boek leuk te vinden, maar er waren te veel punten die niet goed waren. Ik ga mijn best doen om mijn mening op een nette maar eerlijke manier over te brengen.

Ik heb dit boek aangenomen omdat het me wel aardig leek; super chick kickt buitenaardse wezens naar de andere wereld. Maar de uitwerking had veel beter gekund.

Laat ik beginnen met de plot. Het verhaal gaat over Salina, die haar vriendje verliest aan een meisje dat haar vervolgens begint te pesten. Dat gepest heeft allereerst weinig body, want het lijkt vrij random en je merkt ook absoluut niet dat Salina daar emotioneel door geraakt wordt. Ze krijgt te horen dat ze een Hunter is, waardoor ze op aliens moet jagen. Daar krijgt ze geld voor en een mooie armband die haar super powerfull maakt. Veel te krachtig. Ze kan opeens alles. Maar dat kan ik nog wel door de vingers zien. Wat ik niet kan accepteren is het feit dat Salina alles klakkeloos accepteert en dat haar ouders ook nul emoties tonen. Alle personages zijn zo ontzettend vlak. Er zit absoluut geen verschil tussen de stem van alle personages; ze waren allemaal even oppervlakkig en keken alleen maar naar uiterlijk. Eh.. wat?

Naast deze punten is het verhaal ook nog eens volgestouwd met allerlei mythologische wezens, wat echt nul toevoeging heeft. Salina verslaat alles en iedereen makkelijk en zonder enige moeite. Ze is meteen het beste; een sexy vriendje, geen tegenslagen en tja, natuurlijk is die chick aan het begin ook een alien die ze moet verslaan (de eindbaas, om het even te zeggen). Het erge is nog wel dat ze al die mensen zonder een greintje emotie afslacht. Dat die wezens mensen hebben vermoord, geeft haar een vrijbrief net zo’n gewetenloze moordenaar te zijn. Is dat wat wij willen zien bij heldinnen? Nee! We willen kwetsbaarheden zien. Dit boek is een grote frustratie van een schrijfster die vroeger ook gepest is, en daarom een perfecte hoofdpersoon wil neerzetten. Maar zo werkt het niet, lieverd. Personages worden pas leuk als ze problemen hebben en vreemde trekjes. We willen geen moordlustige seksgodin.

Geloof me, het idee van The Killer Contract Agency om een soort organisatie op te zetten die jaagt vind ik leuk, maar daar is ook alles mee gezegd. Het boek is niet goed geschreven, over de top, heeft een gruwelijke Mary Sue als hoofdpersoon en is ontzettend oppervlakkig. Daarnaast maken de geforceerde dialogen met kinderachtige teksten het ook geen geloofwaardig verhaal.

Ik denk dat omgaan met pesters op een totaal verkeerde manier wordt uitgebeeld in het boek. Het idee heeft potentie, de uitwerking is ronduit droevig te noemen. Hier zou echt een flinke redactie overheen moeten om het echt aantrekkelijk te maken. Al is het alleen al voor de ontbrekende consistentie (eerst houdt ze van blauw, dan van rood?). Het is jammerlijk.

Natuurlijk gun ik niemand het om een 1 sterren recensie te ontvangen. Ik denk ook zeker dat Jessica Samuels het inzicht heeft om een verhaal op papier te zetten, zolang ze haar kortzichtigheid maar los weet te laten. Voor nu raad ik jullie het aan om dit boek vooral niet te gaan lezen.

Foto 13-02-16 17 14 52

one-star

Tags: , , , ,

Divider

7 responses to “The Killer Contract Agency – Jessica Samuels

  1. Wel een mooie cover! Maar ik heb gezien dat het boek op Goodreads nog van iemand 1 ster heeft gehad… Als ik je recensie zo lees heeft het hoofdpersonage weinig of geen weerstand. Wat is daar nu boeiend aan? 🙂

  2. Dat klinkt niet erg leuk nee. Soms heb je dat he, dat er echt zoiets als eindredactie ontbreekt. Een idee kan leuk zijn, maar dan moet je dus ook nog kunnen schrijven. Die twee gaan gewoon niet los van elkaar!

  3. Ha, nu weet ik meteen over welk boek je enkele dagen geleden had op Facebook of Twitter. Sowieso lees je liefst boeken die je wel liggen. Maar eerlijk is eerlijk en dat weet ik altijd nog het meeste te appreciëren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.