That time I got drunk and saved a demon – Kimberley Lemming

Geplaatst op 4 maart 2024 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

That time I got drunk and saved a demon – Kimberley LemmingThat time I got drunk and saved a demon door Kimberly Lemming
Serie: Mead Mishaps #1
Uitgever: Orbit | Januari 2024
Genres: Romantasy
Aantal pagina's: 288
ISBN: 9780316570275
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Spice trader Cinnamon's quiet life is turned upside down when she ends up on a quest with a fiery demon in this irreverently quirky rom-com fantasy that is sweet, steamy, and funny as hell—perfect for fans of Legends & Lattes and The Dragon's Bride.

All she wanted to do was live her life in peace—maybe get a cat, expand the family spice farm. Really, anything that didn't involve going on an adventure where an orc might rip her face off. But they say the Goddess has favorite, and if so, Cin is clearly not one of them...

After saving the demon Fallon in a wine-drunk stupor, all Fallon wants to do is kill an evil witch enslaving his people. And, who can blame him? But he's dragging Cinnamon along for the ride. On the bright side, at least he keeps burning off his shirt.

Dit boek, That time I got drunk and saved a demon, is een schoolvoorbeeld van dat boeken niet altijd serieus hoeven te zijn, maar ook gewoon 100% vermaak mogen zijn. Dat soort boeken hebben niet het doel om mooi te zijn of om je aan het denken te zetten: ze zijn gewoon ontzettend vermakelijk. Dit boek valt precies in die categorie en dat was me een partij genieten. De kunst is om dit genre gewoon niet altijd serieus te nemen.

Is het heel goed? Nee. Maar vond ik dat vervelend? Nee. Echt helemaal niet. Sterker nog: ik heb gesmuld. Ik wil meer van dit soort boeken waarvan ik gewoon mijn gedachten uit kan zetten en kan genieten. Dus mocht je nog tips hebben: drop ze in de comments.

De main character van het boek, Cinnamon, is super sassy en heeft echte main character vibes. Daar ging ik eigenlijk wel goed op. Ook op de relatie met de demon. Het was allemaal zo tenenkrommend dat het puur genot werd. Beetje Bouquetreeks maar dan fantasy. En modern. Het lijkt zich dan wel af te spelen in een klassieke middeleeuws aandoende fantasywereld, het gedrag van de personages is alles behalve oudbollig.

Zit er dan geen plot in? Jawel, maar die ben ik eigenlijk alweer half vergeten. De focus ligt namelijk vooral op hoe Fallon (de demon) verliefd wordt op Cin en dat zij dit helemaal prima vindt. En dat gebeurt wanneer hij haar meeneemt om de slechterik te verslaan en slaven te bevrijden. Cin heeft daar niet zo veel trek in – ik denk ook niet dat ze perse geschikt is voor die taak – maar dit levert daardoor wel veel leuke situaties op.

Heb je zin in cozy fantasy met een beetje spice? Dan is That time I got drunk and saved a demon echt iets voor jou.

three-stars

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.