Test. – Mirjam Mous

Geplaatst op 19 februari 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Test. – Mirjam MousTest. | september 2013
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789000323074
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

Elvis Long woont in een Engelse kustplaats. Het is de eerste dag van de zomervakantie en hij heeft met Talisha afgesproken op de pier. Maar daar zal hij nooit aankomen. Want zodra hij buiten komt, wordt er een briefje in zijn handen gedrukt. dit is een test staat er in zwarte, handgeschreven letters. we hebben je vader. vertel het aan niemand. anders teken je zijn doodsvonnis. Elvis denkt eerst dat het een grap is, maar al gauw blijkt zijn vader echt verdwenen te zijn. En wat nog vreemder is: de kidnappers vragen geen losgeld. Langzaam wordt duidelijk dat het niet om een gewone ontvoering gaat. Het gaat om Elvis.

Koop dit boek!

Ik had het grote geluk Test. – gesigneerd en wel – te mogen ontvangen, maar het heeft een tijdje in de kast gestaan alvorens ik er aan toe kwam om het te lezen (lees: ik vroeg mijn vriend wel boek ik moest lezen, en hij zei: die groene.’) Ik had geen idee wat ik kon verwachten, maar de achterflap klonk wel erg spannend.

Spannend was het boek ook wel zeker. Tijdens de test vraag je je constant af hoe het af zal lopen en wie er achter de ontvoering zit. De ontknoping was daarin ergens heel verrassend, maar ergens ook totaal niet. Ik weet het niet, maar ik heb er toch niet zo’n lekker gevoel bij.

Allereerst vond ik het erg jammer dat dit boek zich in Engeland afspeelt. Dat voelde nogal nep en gemaakt, vol Engelse kreten die het boek echt totaal niet ondersteunen. Ik had het juist gaaf gevonden als het zich in Nederland had afgespeeld, in een kunstplaats die normaal gesproken nooit de aandacht krijgt omdat er nooit wat gebeurt. Of ligt dat nou aan mij? Kan hoor.

De gebeurtenissen die in het boek plaatsvinden en de manier waarop Elvis daar mee omgaat, vond ik goed uitgewerkt en voor mijn gevoel heeft Mirjam heel erg goed gespeeld van het bewust achterhouden van informatie. Voorin bij het bekendmaken van de opdrachten.

Voor de iets jongere lezer is Test denk ik wel echt een heel leuk boek, omdat het spannend is en lekker vlot leest. Het is modern, fris en heeft interessante personages. Zeker goed geschikt voor jongeren die niks met fantasy hebben en misschien niet zo graag lezen. Dit zal ze wel overtuigen!

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

4 responses to “Test. – Mirjam Mous

  1. klinkt wel spannend! Ik herkende de schrijfster niet maar het blijkt dat ik vroeger best veel boeken heb gelezen van haar. Leuk om nu iets te zien van haar in het Young Adult genre. Jammer dat het in Engeland plaats vind terwijl het een Nederlandse schrijfster is, vind ik altijd raar wanneer een schrijfster haar verhaal plaats laat vinden in een ander land.

    • Willem

      Ik vind het juist wel origineel dat ze dit verhaal in Engeland laat afspelen. Bijna iedere Nederlandse schrijfster/schrijver laat zijn of haar verhaal hier in Nederland afspelen en wordt dus een beetje saai (vind ik). Door het verhaal in Engeland af te laten spelen, krijgt Mirjam met andere omstandigheden te maken. Dit maakt een verhaal weer spannend net zoals in Boy7, dat verhaal speelt zich ook af in een ander land (Amerika).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.