Sky Doll – Alessandro Barbucci

Geplaatst op 5 juni 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Sky Doll – Alessandro BarbucciSky doll door Alessandro Barbucci
Uitgever: Silvio van der Loo | 2009
Genres: Sciencefiction, Graphic Novel
Aantal pagina's: 48
ISBN: 9789058853202
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Dio is dood.

Zijn lijkt ligt op het kantoor van Heaven Spaceship Was, een astrowasserette zoals er wel meer zijn op de plannet Papathea.

Maar wat is het verband tussen de Schepper van het heelal en de kunstpop die voor zinnelijk genot is geschapen en van planeet naar planeet zwerft?

Waarom is zij omgeven door rampen zoals een atoomkern is omgeven door elektronen?

Misschien weet de pausin iets, misschien voorvoelt zij iets.

Misschien wordt het geheim bewaakt door de geheimzinnige inwoner van de Witte Stad.

Of misschien is het veel eenvoudiger: niemand weet iets.

Maar ongetwijfeld, als de waarheid op de grote dag tot ontploffing komt, is het al te laat.

Voor iedereen.

Als tiener ws ik een grote fan van W.i.t.c.h., maar toen in 2000 nog een serie van dezelfde makers verscheen, was ik daar nog iets te jong voor. Op de kunstacademie las ik het eerste deel voor het eerst en afgelopen jaar scoorde ik deel 1 en 2 uiteindelijk op het boekenfestijn. Eindelijk kon ik opnieuw kennis maken met Sky doll.

sky

Sky doll s een graphic novel reeks over een soort pop met een bestemming. Ze woont in een wereld waar mensen niet helemaal menselijk meer zijn en er geregeld door de ruimte wordt gereisd. Religie en sciencefiction spelen hierbij een grote rol. Er is een pausin en zij wordt vereerd, maar er is natuurlijk veel meer aan de hand.

Het is lastig te vertellen waarom deze strip me zo aantrekt. Ik vind de artwork erg mooi en sfeervol, maar er zit wel veel naakt in en daar moet je tegen kunnen. Het is dus niet echt een strip voor jongere lezers.

De humor vind ik echter weer fantastisch en het is lekker lezen, maar het is her en der wel een verwarrend verhaal. Dit komt omdat er zo veel personages zijn die allemaal iets menselijks hebben, maar niet menselijk zijn. Ook word je gewoon midden in het verhaal gedropt, dus weet je heel weinig van de situatie af.

Toch kan ik Sky Doll erg waarderen. Ik ben blij dat ik de eerste twee delen aan mijn verzameling kan toevoegen. Nu de rest nog.. Al geloof ik dat er niet veel volume’s in het Nederlands zijn verschenen. Erg jammer!

Sky doll is een ideale graphic novel voor liefhebbers van sciencefiction, religie en pikante scenes. Ik kon het waarderen en heb me vermaakt tijdens het lezen en kijken.

sky2

 

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Sky Doll – Alessandro Barbucci

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.