Shop in de spots #2: Boekige thee van Coffee ‘nd Cookie

Geplaatst op 15 september 2017 door Emmy in Merchandise / 4 Comments

Een tijdje terug kondigde Chantal van Coffee ‘nd Cookie aan dat zij boekige thee zou gaan samenstellen en verkopen. En ze zou beginnen met Harry Potter! Ik was natuurlijk meteen enthousiast; ik ben niet alleen helemaal fan van toffe goodies, zelfgemaakte dingen en Harry Potter, het leek me ook ontzettend nuttig voor onze Harry Potter Sleepover.

Ik drink niet superveel thee, maar soms dan kan ik intens genieten van een kop. Toen alle vier de afdelingen dan ook in de shop kwamen, besloot ik ze alle vier te kopen. Dit had verschillende redenen. Allereerst wilde ik dit initiatief natuurlijk steunen; de zakjes kosten 3,49 per stuk en daar haal je zo’n 40 kopjes uit. Daarnaast wist ik niet zeker of ik mijn eigen afdeling (Slytherin) wel lekker zou vinden; ik hou niet zo van munt en de combinatie sinaasappel en chocolade is niet bepaald een combinatie waar ik om sta te springen. Huffelpuff daarentegen klonk weer helemaal als mijn cup of tea.

En toen kwamen ze!

Niet lang na de release kwamen ze binnen. Ik was een beetje verbaasd, want het pakketje was gewoon door de brievenbus geduwd, terwijl het wel pakketpost zou zijn. PostNL is echt een beetje aan het kloten bij mij in de straat. Gelukkig waren de labels niet al te erg beschadigd.

De thee zit in zakjes waar een label aan gebonden is. Door de zakjes blijft de thee goed vers, maar ik ken mezelf en ik zag overal al losse thee liggen, dus ik heb potjes gekocht om ze in te doen; zo staat ze ook nog eens mooi in de kast.

De labels heeft Chantal laten ontwerpen en dat is een goede zet; ze zijn echt heel erg schattig. Een van de mindere dingen van kaarsen en andere goodies vind ik vaak dat de labels allemaal zo op elkaar lezen. Gelukkig bleek Chantal net zo vindingrijk als ik zelf ben; originele afbeeldingen en zo een heel eigen toon! Een minpunt is wel dat de printkwaliteit nog niet in orde is; het is nogal pixelig. Ik heb dit al doorgegeven en enkele tips meegegeven zodat dit verholpen kan worden. Klein minpuntje maar, hoor!

Een grote plus vind ik dat de smaken goed lijken te passen bij de afdelingen. Ik wil ze nu graag even per afdeling bespreken.

Wist je trouwens dat je bij elke thee een brief meekrijgt van het bijbehorende afdelingshoofd met de gebruiksaanwijzing en de ingrediënten. SUPERTOF! (ik heb ze niet op de foto staan omdat mijn postbode deze wel mishandeld heeft).

Ravenclaw

Ik moet er even bijzeggen dat ik thee niet heel lang laat trekken; ik hou van subtiele smaken en als ik iets vies vind is het bittere thee.

Ravenclaw ruikt lekker, de smaken zijn – naast zwarte thee – kaneel, bosbes en rozemarijn. Rozemarijn vind ik erg passend, dit kruid staat namelijk onder andere voor het geheugen.

De thee heeft een subtiele smaak; niet te bitter, niet te zoet. Ik vind het erg prettig! Ondanks dat ik rozemarijn in eerste instantie een bijzondere keuze vond overheerst de smaak niet. Met de smaakbalans is het prima in orde. Ik kreeg wel een beetje een droge bek van de kaneel, maar dat heb ik altijd.

Huffelpuff

DEZE RUIKT ZO LEKKER. Naast zwarte thee zit er hier vanille, citroen en honing in. En dat klinkt echt heerlijk. Ik ben dol op vanille in mijn thee en citroen zit vaak bij mijn groene thee. En honing… Als het even kan gooi ik het in elk kopje (ik doe nooit suiker in mijn thee).

Zowel op papier als in de test bleek dit mijn favoriet. Ook deze is niet te sterk of overdreven zoet. Ik heb er bij een tweede kopje meer honing bijgedaan en toen was hij helemaal perfect voor mij.

Gryffindor

Ik heb nog nooit een pumpkin spice gedronken van de star bucks.

Maar de thee rook wel heel lekker; kruidig, een beetje pittig en lekker warm. Precies wat je je voor zou kunnen stellen bij de Gryffindor commonroom. Naast zwarte thee zit er pumpkin spice en cranberry in (goed voor de blaas!).

Deze thee is wat kruidiger en ik vond hem erg lekker. Lekkerder dan ik dacht. Maar deze thee moet je wel op tijd opdrinken, want zodra hij afkoelt wordt hij me toch een partij bitter (ik drink thee altijd heel langzaam). Dus dat heb ik wel een beetje geleerd.

Slytherin

Mijn huis! Ik was dus op papier behoorlijk bang dat ik deze niet lekker zou vinden, maar wederom zijn de smaken weer subtiel genoeg om toch lekker te zijn. De combinatie van munt, sinaasappel en cacao werk  en het is niet zo dat een van de smaken echt de boventoon voert (ik was verkouden, dus misschien speelde dat ook mee).

Al met al ben ik erg blij met mijn aankopen en ben ik erg benieuwd welke smaken er binnenkort aan het assortiment toegevoegd zullem worden. Je kunt de webshop HIER vinden.

Waar hoop jij ooit nog een thee van te zien?

 

Tags: ,

Divider

4 responses to “Shop in de spots #2: Boekige thee van Coffee ‘nd Cookie

  1. Do

    Wat een fijne en uitgebreide ‘review’. Mij lijken de smaken van Ravenclaw en Hufflepuff het lekkerste! Ik zou wel graag een smaak geïnspireerd op The Lunar Chronicles willen zien 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.