Saeculum – Ursula Poznanski

Geplaatst op 23 november 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Saeculum – Ursula PoznanskiSaeculum | 6 december 2012
Aantal pagina's: 420
ISBN: 9789047704836
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Van de schrijfster van het veelgeprezen Erebos nu een nóg spannender thriller!

Een groep jongeren trekt zich een aantal dagen terug in een afgelegen bos om een middeleeuws rollenspel te spelen. Normaal gesproken zou dat niks voor de student medicijnen Bastiaan zijn, maar hij is verliefd op Sandra en heeft zich door haar laten overtuigen.

Hun avontuur begint onschuldig, maar wordt al enigszins benauwend als het gerucht gaat dat het deel van het bos waarin ze verblijven, vervloekt is. Wat eerst nog wordt weggelachen als een spookverhaal, lijkt werkelijkheid te worden als leden uit het gezelschap spoorloos verdwijnen. In een wereld zonder telefoon, internet, elektriciteit, medicijnen of zelfs maar een bril, ontvouwt zich een bloedstollende strijd tegen de tijd, op leven en dood.

De ontknoping is zo vernuftig dat de lezer direct zal terugbladeren om te zien of hij aanwijzingen over het hoofd heeft gezien. Poznanski op haar briljantst.

Bestel dit boek op bol.com

Saeculum is een boek wat me ontzettend verrast heeft en helemaal in mijn straatje past. Het is spannend, heeft een groot mysterie, is verrassend en heeft daarnaast ook nog eens een fantasy/middeleeuws tintje. Dat ik het zo leuk zou vinden had ik niet verwacht.

Het is een vrij dik boek en ik kwam wel op punten waarbij ik dacht dat het verhaal nu wel op z’n hoogtepunt was, maar nee, dan kwam er weer een plottwist. Dat is leuk, maar af en toe vond ik het wel iets te vaak voorkomen dat ik dat gevoel had. Dan keek ik even en dan was ik pas halverwege.
Toch wilde ik zo graag verder lezen want dit boek is zo super spannend! En ik geef het toe: het boek heeft me verrast.

Kennen jullie dat gevoel, dat je al zo veel boeken hebt gelezen dat je op een gegeven moment van te voren al een beetje weet waar het verhaal heengaat? Soms vind ik dat prima, maar ik vind het echt heerlijk als een boek me weet te verrassen en ik op het verkeerde been wordt gezet. En Saeculum lukt dat perfect. Er waren elementen die ik echt niet zag aankomen en ik heb ook echt zitten schelden op bepaalde karakters. Haha.

Het feit dat het zich afspeelt bij een middeleeuwse LARP vind ik gaaf, omdat ik een aantal mensen ken die daar veel aan doen, dus ik kon het me helemaal voorstellen. Daardoor kon ik me heel goed inleven in de rollen die de spelers moesten verzinnen.

Wat mij betreft was Saeculum echt mijn cup of tea en ben ik ontzettend benieuwd geworden naar andere boeken van Ursula. Hoewel ik het af en toe wat te lang vond, heb ik er echt van genoten en was het net alsof ik ook mee was op rollenspel.

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

3 responses to “Saeculum – Ursula Poznanski

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.