rune Wunjo

Geplaatst op 27 mei 2012 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

Wunjo is de achtste rune van het oude Futhark, het runenalfabet en de laatste van het eerste Aett (een driedeling van de runen). Wunjo, ook wel eens Wynn genoemd, is verbonden met de klank W.

Wunjo is de rune van vreugde, beloning en bevrediging. Als je hem tegenkomt in een legging, betekent het meestal dat het goed gaat. Je bent in balans, zit goed in je vel en ervaart een gevoel van harmonie.

Als het minder lekker met je gaat en je wordt toch geconfronteerd met Wunjo, dan wil deze rune je waarschijnlijk laten zien dat er goede dingen in je leven zijn en dat het nu de tijd is om daar bij stilt te staan. We laten onszelf erg snel beïnvloeden door negatieve situaties, terwijl we genoeg dingen om ons heen hebben die wél mooi zijn.

Het is tevens de rune van saamhorigheid en vriendschap, omdat je vreugde vaak met elkaar deelt. Misschien heb je de laatste tijd erg veel gehad aan de mensen om je heen: dit is dan een mooi moment om daar bij stil te staan.

Laat Wunjo een teken van hoop voor je zijn. Een hoop op betere tijden. Daar mag je ook op wensen: Wunjo is ook een wensrune en een rune van Odin. Wensen wordt vaak gezien als passief, maar hoeft absoluut niet negatief te zijn. Het is niet erg om te wensen voor betere tijden, als je maar voor ogen houdt dat er betere tijden zijn en kunnen komen, als je jezelf daar voor open stelt.

Ervaar vreugde en deel het, dat is waar Wunjo voor staat.

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.