Rune: Sowulo

Geplaatst op 1 september 2012 door Emmy in Spiritueel / 2 Comments

Sowulo (sigil, sif of sowilo) is het 16e teken van het runealfabet, de oude futhark. De klank van deze rune is de S.

De vertaling van deze rune is de zon, en dan vooral de kracht ervan. Hij staat voor macht en overwinning. Misschien is het daarom wel dat de SS deze rune ook heeft gebruikt. Ik wil graag benadrukken dat dit symbool absoluut niet negatief is of ook maar enigszins verband heeft met de ideologie van de nazi’s.

Deze rune staat voor zon en zonlicht en hoe deze kracht de schaduwen (het kwaad) kan overwinnen. Het is een actieve kracht die zich inzet om licht (het goede) zal verspreiden.

Sowulo staan dan ook voor het overwinnen van het licht op de duisternis en dus het overwinnen van een hindernis. Het kan ook staan voor het verkrijgen van een helder inzicht en het streven naar een hoger doel.

Deze rune vertegenwoordigd succes, eer, het behalen van doelen, levenskracht, gezondheid en kracht. Een heel krachtig teken, dat me doet denken aan ridderlijkheid en moed. Aan iemand die zich inzet voor een betere wereld.

Als je Sowulo tegenkomt in je legging betekent dit waarschijnlijk dat je in je kracht staat en dat je succes aan het behalen bent. Het kan ook zeggen dat je op de goede weg bent je doelen te bereiken, mits je er een actieve houding in blijft hebben. Dit is namelijk geen passief teken.

 
 
 
 
 

Bewaren

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “Rune: Sowulo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.