Rune Raido

Geplaatst op 26 april 2012 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

Vandaag bespreek is Raido, de vijfde rune van het Oude Futhark. Raido zou je kunnen vertalen als rad, wiel, reis of rit en is daarmee de rune van reizen. De klank is de R.

Raido gaat over de leermomenten die jij gedurende jouw (levens)reis maakt. Wat jij doet met de dingen die jij tegenkomt op jouw spirituele en geestelijke zoektocht van het leven.

Zelden is een reis waarin je wat leert makkelijk: een reis kost inspanning en planning en vastberadenheid. Wij mensen hebben heel erg de neiging om naar de uitkomst van iets te kijken: we staren naar de eindbestemming in de verte en vergeten daarin nogal eens om ons heen te kijken. Raido geeft aan dat we moeten stoppen met ons blindstaren op het behalen van ons doel, maar dat we de reis echt moeten beleven. Wat en wie kom je tegen? Waarom? Wat leer je? Hoe leer je? Is dat einddoel wel wat ik wil, of zijn er andere wegen te vinden?

Het is een rune die eigenlijk heel goed bij onze maatschappij past: haasten, prestatiegericht, altijd maar bezig zijn met het eindresultaat. We rennen, vliegen en springen en kijken niet meer om ons heen tijdens het leven zelf. Het rad van tijd draait door en wij hebben onze ogen gesloten. Open je ogen en kijk om je heen.

Krijg je deze rune in je legging dan is het tijd om te kijken naar jouw reis: ben je op pad om jezelf te ontwikkelen of sta je stil? Ga je een fysieke of psychische reis maken? Weet je welke richting je op wil?

 

 

Bewaren

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.