Rune Perdhro

Geplaatst op 20 augustus 2012 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

De volgende rune die ik wil bespreken is de rune Perdhro. Dit is de zesde rune uit het tweede Aett en de 14e rune uit het oude Futhark. Andere benamingen voor deze rune zijn Perthro of Perth. De klank bij deze rune is de P. Zo ziet de rune er trouwens ook een beetje uit!

De betekenis van Perdhro zou je kunnen zien als een speelstuk of dobbelbeker op zijn kant. Het is dan ook de rune van geluk, kans en spel. Maar dus ook van het lot, verandering en het onbekende.

Dit teken confronteert je met het lot en het onvoorspelbare daarvan. Soms moeten we de gok nemen en kiezen voor het nieuwe pad in ons leven, ondanks de eventuele risico’s die daaraan vast zitten.

Perdhro is ook de runen van de drie nornen. Dit zijn de drie schrikgodinnen die de draad van ons lot (leven) spinnen. Zij komen niet alleen voor in de Noorse mythologie trouwens! Zij symboliseren de drie fases van ons leven: jeugd, vruchtbare leeftijd en de wijze ouden.

De spirituele kant van deze rune gaat echt over het lot en de zoektocht naar het mystieke en verborgene. Dit symbool leert ons om onze ogen te openen en dingen te zien die we eerst nog niet zagen. Hij dwingt je als het ware om uit je comfort zone te stappen, omdat je anders niet zult leren. Durf de gok te wagen.

Deze rune heeft naast het lot en spel ook een andere, meer fysieke, kant: namelijk die van genot op het fysieke vlak. Dus voor eten, drinken en seksuele handelingen. Geluk halen uit aarde dingen en daar gematigd mee omgaan.

Kortom: Perdhro geeft niet alleen het onbekende en de zoektocht naar ons lot aan, maar ook de kant van het spel, het genieten en plezier hebben. Ik denk dan ook dat hij heel erg staat voor balans tussen het spirituele en het aardse. Als dat in balans is, kan je opzoek naar het onbekende.

 
 

Bewaren

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.