Rune: Naudhiz

Geplaatst op 24 juni 2012 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

Naudhiz is de tiener rune van het Oude Futhark en de tweede rune van de Aett. Net als Hagalaz heeft Naudhiz een nogal onheilspellend tintje. De klank die bij dit symbool hoort is de N en je zou het teken kunnen vertalen als: nood, ontbering, behoefte en schaarste.

Dit betekent echter niet dat alles meteen helemaal fout is. Misschien heb je het gevoel dat alles eigenlijk wel goed gaat: zie Naudhiz dan als een waarschuwing dat er een tijd van ontberingen aan kan komen en dat je wellicht wat moet veranderen om dat te vermijden.

Misschien zit je wel in een vervelende periode, dan is Naudhiz natuurlijk een bevestiging dat het niet goed gaat. Zie het dan zo: in de winter heerst er schaarste: je moet zuinig zijn met je energie, licht, voeding etc. maar er komt weer een lente aan. En zodra de lente zich aandient, kan je weer op zoek naar datgeen wat je behoeftes vervuld.

Dit symbool geeft aan dat je aan je eigen situatie moet werken om je verlangens te vervullen. Wees niet ontevreden als je niet meteen krijgt wat je verlangd, maar gebruik het om verder te komen. Jij krijgt wat je nodig hebt om weer in een goede tijd te komen, mits je die kansen aangrijpt.

Je voelt je misschien tegengehouden en vertraagd, maar zie dit als een tijdelijke status. Ga op zoek naar wat je nodig hebt. Misschien moet je daar wel creatieve oplossingen voor bedenken.

Iedereen, maar dan ook iedereen, kan een keertje in een fase komen waarbij er frictie is ontstaan en waardoor alles er even niet zo goed uitziet. Naudhiz vraagt je dan om niet bij de pakken neer te zitten, maar in actie te komen.

 
 

Bewaren

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.