Rune Mannaz

Geplaatst op 17 oktober 2012 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

Mannaz, de 4e rune van de derde Aett en daarmee de 20ste rune van het oude futhark is de rune die hoort bij de klank M. Mannaz wordt vooral vertaald naar man, maar daarmee wordt vooral de mens bedoeld.

De fysieke betekenis houdt in dat deze rune staat voor alles wat menselijk is. Dat wat ons mens maakt en ons onderscheid van andere dieren. De spirituele betekenis slaat meer op onze intelligentie en het vermogen tot creativiteit. Het staat symbool voor het eigen en ons ego. Onze authenticiteit.

Mannaz gaat over oorzaak en gevolg en vertelt ons dat alles wat wij doen voorkomt uit ons eigen handelen. Gevolgen van ons gedrag kunnen positief of negatief zijn, maar komen altijd vanuit onszelf. Deze rune zegt dan ook dat we daar zelf verantwoordelijkheid voor moeten nemen, omdat we zelf de kracht hebben om hier een draai aan te geven.

Als je kijkt naar onze maatschappij, dan hebben wij mensen als individu de mogelijkheid om te leren en wijsheid te vergaren, maar hebben we uiteindelijk toch elkaar nodig om daadwerkelijk iets voor elkaar te krijgen. We zetten onze unieke kwaliteiten in om samen iets moois te bouwen. Mannaz gaat over de weg naar die kwaliteiten: het leren, vergaren van wijsheid en de menselijke intelligentie. Het staat voor het geheugen en onze menselijke geest.

Als Mannaz in je legging voorkomt, gaat het vaak over het leren van een les. Misschien ook een stukje ego dat in de weg zit. Maar het roept ook aan om een stil te staan bij wat jouw kwaliteiten zijn en hoe jij je beweegt in je omgeving. Welke kwaliteiten zet je in en welke mag je nog meer ontwikkelen?

Deze rune zal je uitdagen om je door te ontwikkelen naar een beter mens. Hij vraagt je rationeel na te denken en je intelligentie te gebruiken jezelf te blijven ontwikkelen.

 
 
 
 

Bewaren

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.