Rune Jera

Geplaatst op 19 juli 2012 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

Jera is de volgende rune uit het oude Futhark en is de klank voor J of Y. Je zou de rune kunnen vertalen als jaar of oogst. Na een hele jaarcyclus van zaaien, bemesten en verzorgen, is het tijd om te oogsten.

Het is daarom een vruchtbaarheidsrune die vooral slaat op de beweging van de seizoenen en op het vruchtbare verloop van een proces. Hierdoor is het vaak een positief symbool.

‘Je oogst wat je zaait’ past perfect bij deze rune. Deze rune laat je stilstaan bij de acties van het verleden en welke gevolgen ze voor het nu hebben. Dat kan natuurlijk positief zijn, maar ook negatief. Jera vraagt je eens na te denken: wat heb ik gedaan en waarom? Zijn deze gevolgen logisch? Het is dan ook een rune van gerechtigheid.

Jera staat voor tijd, cyclussen en oogsten. Hij staat voor geduld, want soms heeft iets tijd nodig voordat het rijp is. Als het een seizoen zou zijn, dan zou ik jera herfst noemen, de oogsttijd waarin we de moeite die we het hele jaar in iets hebben gestoken, kunnen binnenhalen.

Kom je jera tegen in je legging, dan heeft het te maken met een proces dat ten einde aan het lopen is waar je of de vruchten van plukt, of juist een domper zult vinden. De rune zal je dan uitdagen te reflecteren hoe het proces is verlopen en wat jouw rol daarin is geweest.

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.