Rune: Isa

Geplaatst op 12 juli 2012 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

Het is tijd voor de derde rune van het tweede Aett en dus de 11e rune van het oude Futhark: Isa, de rune van ijs. De klank die erbij hoort is de lange I. Dit is een rune verbonden aan een natuurfenomeen, namelijk ijs.

IJs is prachtig en betoverend, maar ook gevaarlijk: je kan uitglijden en er doorheen zakken. Isa is dan ook een obstakelrune. een vertragende rune. Je wordt als het ware vastgezet en hebt het gevoel geen kant op te kunnen of vast te zijn gevroren.

Isa zegt daarmee dat je om je heen moet kijken en niet te impulsief moet zijn, omdat je anders uitglijd of wegzakt. Alles lijkt misschien heel mooi om je heen, maar deze situatie is niet goed voor je. Zet plannen in de ijskast en reflecteer op je leven: gaat het goed? Wat kan je nu het beste doen?

Misschien voelt het stilstaan als frustrerend, maar vergeet dan niet dat het ook bedoeld is als bescherming. Niet alleen vanuit jezelf (omdat je even moet kalmeren), maar ook van confrontaties van buitenaf. Isa is namelijk een remmende rune en kan bijvoorbeeld goed gebruikt worden wanneer je omgeving te snel gaat om bij te benen.

Bijt jezelf niet vast aan gewoontes en gebruik de kracht van Isa om te reflecteren op het punt waarop je nu in je leven staat.

 
 

Bewaren

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.