Rune Fehu

Geplaatst op 29 maart 2012 door Emmy in Spiritueel / 1 Comment

We zullen deze cyclus van runen beginnen met de rune Fehu, de eerste rune uit het oude Futhark. Dit is tevens de rune van het eerste setje van acht, de Aett. De klank die bij deze rune hoort is de F en vrij vertaald betekent deze rune ‘Vee’. Het is de rune die rijkdom symboleert.

Vroeger, ten tijde van de Vikingen en de Germanen, was het hebben van een grote veestapel gelijk aan rijk zijn. Rijke en machtige mensen hadden veel vee – veel eigendommen. Door die grote hoeveelheid vee hadden ze een grotere bron van inkomsten, meer voedsel en meer kleding. Het is dan ook niet gek dat deze rune voor rijkdom en geluk staat.

Fehu is de rune van de vruchtbaarheidsgod Freyr. Dit symbool staat dan ook vooral voor de vruchtbaarheid van rijkdom. De groei en het vergaren ervan.

Dit hoeft echter niet perse materialistisch van aard te zijn: het kan ook slaan op het vergaren van kennis of wijsheid als een soort spirituele rijkdom.

Als je Fehu in je legging tegenkomt, betekent dit vaak voor een nieuw begin. Een mooi nieuw begin vol geluk. Je staat op het punt winst te maken: letterlijk, maar misschien ook dat je nieuwe ideeën hebt of een belangrijk leermoment hebt ervaren.

Als je succes wil behalen met een nieuw project, is de rune Fehu een perfect symbool om te gebruiken. Dit neemt echter niet weg dat de weg naar succes makkelijk zal zijn…

De keerzijde van deze rune is hebzucht, verlies en jaloezie.

 
 
 

Bewaren

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Rune Fehu

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.