Rune Fehu

Geplaatst op 29 maart 2012 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

bron: http://trichomes.kiamagic.com/

Hier dan eindelijk het al eerder beloofde stukje over de eerste rune. Vanaf deze week wil ik, net zoals bij de kleuren, proberen structureel een rune te behandelen, maar dit ligt ook een beetje aan de drukte die ik met mijn stage ga krijgen.

Fehu is de eerste letter van het rune alfabet (futhark) en behoord tot de eerste acht ‘letters’. In onze letters zou de klank de ‘F’ zijn en het woord fehu betekent zoiets als vee. Vroeger in de Germaanse tijden was het hebben van veel vee een teken van grote rijkdom, waardoor Fehu deze betekenis dus ook met zich mee krijgt. Vee was immers een bron van voedsel en kleding.
Fehu is de rune van Freyr, de vruchtbaarheid god. Je kan dan ook stellen dat de rune zich vooral richt op de vruchtbaarheid van rijkdom. Dit hoeft niet perse materieel bezit zijn, maar kan ook kennis of wijsheid zijn, een soort spirituele rijkdom.

Het is een teken dat een heel mooi nieuw begin mag aanduiden. Het staat immers voor het vergaren van rijkdom, dus winst. Dit kan, zoals ik al zei, van alles zijn, zoals mooie ideeën of een belangrijk leermoment. Begin je dus aan iets nieuws en wens je een rijk resultaat, vraag dan de rune Fehu om hulp. Let er wel op dat zoiets geen garantie is voor een prettige weg.. Alles wat je overkomt kan immers nuttig zijn en dus ‘rijkdom’ geven, ook al komt dat pas later aan het licht. Waardeer alles wat je gegeven wordt en vergeet je omgeving niet. Wordt niet hebzuchtig of jaloers, wat beide de keerzijde van deze rune zijn.

Bewaren

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.