Rune: Ehwaz

Geplaatst op 10 oktober 2012 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

De rune Ehwaz is de derde rune van het derde aett en de 19e rune van het oude Futhark. Bij deze rune hoort de klank E, ook al zouden we de rune eerder als een M zien.

De vertaling van Ehwaz is ‘paard’. Niet alleen voor de Noren is dit een heel belangrijk dier: hij kwam van pas in de strijd, maar bovenal was het een ontzettend belangrijk hulpmiddel op de boerderij. Het wordt dan ook vaak het meest behulpzame en trouwste dier van het dierenrijk genoemd. Niet zo gek dus dat deze rune ook staat voor samenwerking, trouw en vooruitgang.

Als je deze rune tegenkomt gaat hij over trouw zijn aan jezelf, maar vooral naar anderen. Het is een teken van vooruitgang, mits je het initiatief durft te nemen: een paard moet immers aangespoord worden.

Er is ook nog een interessante theorie dat de rune niet alleen voor één paard, maar voor twee. Eén paard zou staan voor de ruiter en zijn paard en ook voor een krijger, terwijl twee paarden juist zou staan voor een kar en dus een boer of een reiziger. Als je dit koppelt aan vooruitgang, is het het meenemen van leerzame bagage, net als de leerzame momenten die wij meenemen in onze levensreis.

Ook in de Noorse mythologie speelt het paard een grote rol. Bijvoorbeeld Slepnir, het achtbenige paard van Odin. Dit paard was het snelste paard dat bestond.

Ehwaz kom je tegen op de momenten van vooruitgang. De tijd van stilzitten is voorbij. Je wordt misschien geconfronteerd met je vermogen om samen te werken met anderen en je trouw wordt op de proef gesteld: maar alles is op positieve wijze in beweging gezet. Ga op reis en ontdek de wereld.

 
 
 

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.