Rune Ansuz

Geplaatst op 19 april 2012 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

Vandaag ga ik het alweer over de vierde rune hebben, namelijk Ansuz.
Que uitspraak komt ‘aa’ het dichtst in de buurt maar Ansuz is vooral vernoemd naar een boom, de es.
De boom heeft, zeker in de Noorse mythologie, een zeer belangrijke functie. Kijk maar naar Yggdrasill, de levensboom. Men ziet een boom met haar lange stam en takken die naar de hemel reiken ook als een symbool voor de verbintenis van hemel en aarde.
Vaak wordt Ansuz vertaald naar mond of adem en dat geeft aan dat het vooral een teken is wat bedoeld is om boodschappen door te geven, als een connectie tussen de goden en de mens. Het is het woord van god en daarmee een rune van openbaring en profetie.
Je kan eigenlijk nu al samenvatten dat dit een rune van communicatie is en dat de boodschap van dit teken vooral aangeeft dat je open moet staan voor communicatie en boodschappen. Het vraagt om oplettendheid en bewustzijn daarin. Het is namelijk belangrijk te letten op hoe je communiceert, want het woord kan een scheppende kracht hebben. Dat houdt in dat je met woorden dingen kan vormen, gedachten, oordelen .. Ga zo maar door.
Ansuz is daarom niet perse negatief of positief geladen, want de boodschap die het teken geeft moet worden geïnterpreteerd of verstuurd worden door zender of ontvanger… Het is maar net hoe je er mee omgaat. Als jullie snappen wat ik bedoel.
Kortom, als je Ansuz tegenkomt, weet je dat er een bericht voor je klaarligt om te ontvangen of te verzenden. Wees dus oplettend.

Bewaren

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.