Rune Ansuz

Geplaatst op 19 april 2012 door Emmy in Spiritueel / 2 Comments

De vierde rune van het rune-alfabet, het Oude Futhark, is de rune Ansuz. Bij deze rune hoort de klank van een lange aa. Ansuz zelf is vernoemd naar een boom, de es.

In de Noorse mythologie is de Es een belangrijke boom: de Yggdrasill, de levensboom, is namelijk een es. Het is een boom die met haar lange stam en takken naar de hemel reikt en daarom symbool staat voor de verbinding tussen hemel en aarde. In de mythologie verbind de Yggdrasill de negen werelden met elkaar.

Ansuz is niet alleen de es, maar is ook te vertalen naar mond of adem. Het is een communicatieve rune die boodschappen doorgeeft. Bijvoorbeeld van het hogere naar de mens. Het is dan ook een teken van openbaring en profetie.

Adem hebben wij mensen nodig om te kunnen leven. Ansuz staat dan ook voor die levensadem die ons wordt ingeblazen.

Als je Ansuz tegenkomt in een legging, dan is er sprake van een boodschap van hoger af. Er wordt je gevraagd oplettend te zijn: wat gebeurt er om je heen?

Daarnaast kan dit teken aangeven dat communicatie een rol speelt. Misschien speelt er een misverstand, of vind je juist de houvast om jezelf beter te uiten.

 
 
 

Bewaren

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “Rune Ansuz

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.