Reading challenge ’23 #2

Geplaatst op 10 juli 2023 door Emmy in Boeken / 0 Comments

De eerste helft van het jaar is voorbij en voor mij begint de zomervakantie gewoon alweer bijna! En nu het jaar op de helft is, vind ik het een goed moment om even te kijken met die soort-van leesdoelen van mij.

In vergelijking met voorgaande jaren heb ik niet zo veel leesdoelen dit jaar. Simpelweg omdat ik me weinig bezig wil houden met moetjes. Waar ik eerst echt hele lijsten bijhield over dichtbundels en boeken in bepaalde talen, wil ik nu gewoon minimaal 100 boeken lezen. Dit gaat me vast lukken, want bij het moment van schrijven ben ik al over de 80 gelezen boeken heen. Dit betekent niet dat ik de 160 ga halen, maar de 150 zou tof zijn. Maar goed, als het niet zo is: helemaal prima. Het leven is namelijk druk zat!

In de vorige update zat ik op de 52 gelezen boeken, dus de afgelopen maanden heb ik toch iets minder gelezen. En daar heb ik echt totaal geen problemen mee. Een aantal jaar terug zou ik mezelf toch zijn gaan pushen om meer te gaan lezen.

Nu we op de helft van het jaar zijn is je misschien ook opgevallen dit ik in mindere frequentie ben gaan bloggen. Ik wil niet stoppen met bloggen, maar ik merkte dat ik het echt als een verplichting begon te zien en het me ook begon tegen te staan. Meer en meer dagen ontstonden er waarop ik het bloggen negeerde. Ik denk dat ik nu een manier heb gevonden die – op dit moment – voor mij werkt. Minder frequent, kortere recensies en niet langer recensies van elk boek dat ik lees. Daarbij voel ik me ook minder verbonden met de boeken community. Er is een heel nieuwe groep aan lezers opgestaan die via social media mensen inspireren om te gaan lezen. Ik doe dat liever face to face zoals op mijn werk en hier op mijn blog.

Ik had nog twee andere doelen voor dit jaar en dat is bijvoorbeeld het inkorten van mijn tbr stapel. Het liefst naar 60 ongelezen boeken. Laten we zeggen dat ik mijn best doe en ondertussen rond de 80 zit. Dus als ik dit jaar niks meer zou kopen en krijgen zou ik een eind moeten komen, maar dat is natuurlijk een illusie die geen stand houdt. We zullen zien hoe het gaat. Aan het eind van het jaar is er wel weer een mooi moment om eens kritisch door mijn ongelezen boeken te gaan.

Tot slot wil ik graag zo nu en dan een boek van school lezen. Nu heb je van de week kunnen zien welke boeken ik voor de vakantie heb meegenomen van school, dus dat loopt ook wel!

Al met al ben ik erg content over mijn leesjaar. Ik lees divers, beleef er veel plezier aan en ervaar weinig moeten. Ik verken genres en wissel af.

Hoe gaat het met jouw leesdoel voor 2023?

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.