Reading challenge 2024 update #1

Geplaatst op 3 april 2024 door Emmy in Boeken / 0 Comments

Ik vind het nogal bizar om er bij stil te staan dat het eerste kwartaal van 2024 al voorbij is. Aan de ene kant ging het mega snel, maar aan de andere kant heb ik enorm genoten van in het hier en nu staan. Er is dan ook veel gebeurd. Lily is 4 geworden en begonnen met de basisschool, ik schrijf weer en probeer meer creatieve momenten te pakken, ik ben bezig met een interessante cursus en ik heb zelf veel groei doorgemaakt. En daarnaast heb ik ook nog kei veel boeken kunnen lezen!

Goodreads doel: zoveel boeken wil ik minimaal lezen.

Ik heb mijn Goodreadsdoel ingesteld op 100 boeken, met het doel om minder de moeten lezen en meer te mogen lezen van mezelf. Dit vond ik aan het begin erg lastig: ik was bang dat als ik het niet op mijn to do lijst schreef, ik het ook gewoon niet deed. Dit ben ik op dit moment aan het loslaten. Ik mág lezen, het moet niet. Hierdoor lees ik de ene dag wel, de andere dag een beetje en weer een andere dag een half boek. En dat bevalt me goed.

Op dit moment is het 28 maart en sta ik op 34 gelezen boeken. Dit is een mooie score waar ik erg tevreden mee ben. Het kan zomaar zo zijn dat ik tegen de tijd dat deze blogpost online komt, alweer meer heb gelezen. En misschien ook niet. 34 boeken is voor veel mensen al meer dan ze in een jaar kunnen lezen, dus ik ben echt dik tevreden!

Alleen lezen wat ik wil lezen, maar…

Mijn hoofddoel is om dit jaar vooral met plezier te lezen. Een boek oppakken waar ik op dat moment zin in heb en niet omdat ik me verplicht voel om een bepaald boek op te pakken.

Dit lukt me redelijk, maar ik merkte dat ik toch al snel weer een beetje in een ‘ik moet dit nu lezen, want…’ verviel. Ik heb ook eventjes weer een TBR stapel gemaakt, maar dit liet ik ook vrij snel weer los omdat er toch een ander boek tussendoor kwam wat ik liever last. En dat is dan wel weer een goed teken.

Ik werk er hard aan om van lezen weer volledige ontspanning te maken en dat lukt best goed. Het is wel iets waar ik op wil letten.

Qua TBR hoop ik nog altijd dat ik mijn plank met ongelezen boeken leger weet te lezen, maar ik heb onlangs een behoorlijk berg boeken binnen gekregen (door een bepaalde Amazon sale), waardoor het weer een beetje gestegen is. Er staan wel veel mooie boeken op de plank om gelezen te worden, dus ik zie er niet tegenop die plank langzaam maar zeker leeg te lezen. (I wish!) Als ik eindig met 60 ongelezen boeken ben ik dik tevreden. Ik zit nu (nog altijd) rond de 80, maar ik ben er al weer een keer onder gedoken.

Wat ik wel merk is dat mijn smaak wat veranderd is. Ik lees minder YA en meer volwassenere romantasy. Nu weet ik dondersgoed dat die boeken juist verschijnen voor de YA fans van vroeger, maar ik geniet er intens van. Lees ik dan helemaal geen YA meer? Jawel, genoeg! Ook veel voor mijn werk, natuurlijk.

Het laatste doel passend onder dit kopje is dat ik 12 boeken van school wil lezen. Ik zit nu op 1 of 2, dus het gaat best oké. In de vakanties neem ik altijd wel een boek van school mee… dus wie weet!

Herlezen en oppakken

Dit jaar ben ik verder gegaan met herlezen. Ik heb Silver Flames en Crescent city 1 en 2 herlezen voordat ik deel drie las. Wel heb ik mijn Storytel opgezegd, want ik gebruikte het niet vaak genoeg en ik wilde een beetje besparen.

Met Kim Harrison ben ik nu halverwege boek 4. Het schiet niet perse op, maar ik wil er wel echt mee door.

Daarnaast vind ik het ook gewoon een lekker vooruitzicht om zo nu en dan een gaaf boek te herlezen, omdat je vaak toch een andere leesbeleving hebt wanneer je iets opnieuw leest.

Heb jij leesdoelen voor 2024 en hoe gaat het tot nu toe??

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.