Reading challenge 2022 update #2

Geplaatst op 3 juli 2022 door Emmy in Boeken / 1 Comment

Een half jaar voorbij en pfff. Wat een jaar. Zowel positief als negatief, moet ik zeggen. Mijn tweede boek kwam uit, een vriend overleed, ik ging leuke uitjes en weekendjes weg, maar voelde me mentaal niet altijd top. Ik begon aan de opleiding Traditionele hekserij, speel weer regelmatig D&D en op mijn werk voel ik mezelf nog meer in mijn rol groeien. Het is nu al een ontzettend bewogen jaar en dat heeft natuurlijk ook behoorlijk invloed gehad op het lezen. Soms las ik opeens een boek uit en op weer andere momenten deed ik lang over een boek waar ik normaal juist doorheen zou vliegen. Zo zie je maar: het leven komt zoals het komt.

Waar ik dit jaar wel een rigoureuze keuze in heb gemaakt is dat ik boeken die me niet echt bevallen, niet meer uit ga lezen. Het leven is de waardevol om tijd te voldoen aan dingen die niet leuk zijn. Hierdoor heb ik al een paar boeken weggelegd (wat ik een paar jaar terug echt niet voor mogelijk had gehouden) en ga ik met regelmaat kritisch door mijn TBR. Ja, hij is op deze manier al behoorlijk ingekort. En het is goed zo.

Maar daar draait deze post niet om, natuurlijk. Ik wil weer eens een update geven over hoe het gaat met mijn reading challenge van dit jaar.

Om samen te vatten, ondanks alles wat er is gebeurd dit jaar: prima. Ik mag niet klagen.

Kijk, de 200 boeken ga ik niet halen dit jaar, tenzij ik me opeens stort op allemaal mini boekjes. En dat is oké. De jaren van 200 tot 300 gelezen boeken zijn voor nu voorbij. Ik heb de concentratie gewoonweg niet en dat is sinds ik C. heb gehad alleen maar dramatischer geworden. Alsnog lees ik veel en daar ben ik helemaal content mee. Ik denk ook dat ik lager ga eindigen als vorig jaar, al hoop ik in de zomer mezelf wel veel leestijd te gunnen.

Goodreads reading challenge

In 2022 wil ik 100 boeken lezen voor mijn goodreads challenge. Ik schrijf dit op 24 juni en ik zit nu op 77. Misschien dat ik er – als deze blogpost online komt – 78 uit heb. Ik ben dus op de goede weg, maar het is beduidend minder in verhouding tot mijn vorige update. Toen zat ik op 45 en had ik ergens nog de hoop dat ik nu op 100 zou zitten. Afgelopen kwartaal heeft heel veel invloed gehad. Als ik me voornam te gaan lezen, lukte het soms gewoon niet. En soms voelde ik een verplichting. En tja, dan houdt het ook op. Voor nu is het mooi. Die 100 zou ik moeten kunnen halen en volgend kwartaal zit ik er vast overheen. En wie weet kom ik aan het eind van het jaar toch uit rond 150. Het is allemaal prima. Niks moet.

Overige leesdoelen

Een van mijn persoonlijke leesdoelen is het inkrimpen van mijn TBR. Ik vind het namelijk zo zonde als er boeken jaren in de kast staan voordat ik ze lees. Mijn doel voor 2022 was 65 ongelezen boeken en dat haalde ik de vorige keer al. Ik kroop zelfs al richting de 55, maar toen kwam juni en kwamen er wat boeken bij. Nu zit ik op 62 en dat vind ik al een heel mooi aantal. En die 55? Dat is iets voor de volgende keer. Wel is het al gelukt om naar 3 planken te gaan. Nou ja, nu past er echt 1 boek niet bij, maar dat komt voornamelijk door de bibliotheekboeken die ik heb liggen en het boek dat ik wil gaan herlezen. Anders had het heus wel gepast.

Met de vervolgdelen gaat het redelijk. Ik heb er een paar opgepakt en aan de hand daarvan besloten of ik verder ga lezen of niet. Dat ruimde behoorlijk op kan ik je zeggen. Verder ben ik er niet heel bewust mee bezig geweest moet ik eerlijk bekennen. Maar als ik ga kijken naar mijn TBR, dan is de hoeveelheid vervolgen lang niet meer zo hoog als eerst. Dus ik denk dat het toch lekker loopt?

Oké, de volgende uitdaging was: vijf klassiekers. Ik twijfelde de vorige keer of ik Turks fruit wilde meetellen, maar ik heb besloten dat het mag. Dus:

 • Turks Fruit

En dat was het. Oeps. En door!

Met de rereads kom ik verder! Ik wilde dit jaar vijf boeken herlezen en daar zit ik al aan.

 • Heartstopper 2
 • Heartstopper 3
 • Heartstopper 4
 • Harry Potter en de geheime kamer
 • Harry Potter en de gevangene van Azkaban
 • Unwritable
 • In het tussenland

Elke maand een boek van school:

Januari:
Het is hier helemaal niet perfect
Queer baby
Het alles
Unwritable
Turks fruit
Wie zette mijn naaktfoto’s online?
Brons


Februari:


Maart:
Nicolas en de verdwijning van de wereld
Help ik sta online!


April:
Ivelle
De heks van limbricht

Mei:
Wees onzichtbaar
What the Hack
De woestijndief
Wie ik gisteren was
De zee kwam door de brievenbus
Amari en de nachtwachters


Juni:
Gloei!
Komt een vrouw bij de hacker

Ik vind dat mei en januari mijn gemiste boek in februari ruimschoots goedmaken.

Ik wil vijf graphic novels lezen

 1. Heartstopper 2
 2. Heartstopper 3
 3. Heartstopper 4
 4. Sailor Moon 2

En vijf jeugdboeken

 1. Spookpokken
 2. What the hack
 3. De zee kwam door de brievenbus
 4. Amari en de nachtwachters
 5. De strijd om de magische wens
 6. In het tussenland

Vijfentwintig Engelse boeken

Dit moet te halen zijn!

 1. Precious catastrophe
 2. The nature of witches
 3. The toll
 4. Miss Mayhem
 5. Unravel the dusk
 6. A deal with the elf king
 7. Savage her reply
 8. From the earth to the Shadows
 9. The ex hex
 10. The scapegracers
 11. Pumpkin’
 12. The raven king
 13. Bravely
 14. Queens of geek
 15. Long may she reign

Tien oorspronkelijk Nederlandse boeken

En dit zal ook niet lastig worden.

 1. Ontsnapt uit het slot
 2. Het is hier helemaal (niet) perfect!
 3. Vleugels van de dood
 4. Turks fruit
 5. Unwritable
 6. Op gevoel
 7. Het duizend eilanden experiment
 8. De nieuwe Wendy
 9. Nicolas en de verdwijning van de wereld
 10. Leviathan
 11. De heks van Limbricht
 12. Ivelle
 13. De zee kwam door de brievenbus
 14. Wie ik gisteren was
 15. De andere kant van geluk
 16. De woestijndief
 17. Wees onzichtbaar
 18. Voor verdriet heeft niemand tijd

Drie dichtbundels

Nog geen!

En ik wil toevoegen: Drie luisterboeken

Nog geen!

En vijf non-fictie boeken

 1. Gloei
 2. Komt een vrouw bij de hacker
 3. Het staat (niet alleen) in de sterren
 4. The path of the witch
 5. Het wonder van mindfulness
 6. De moestuin
 7. Help! Ik sta online
 8. Wie zette mijn naaktfoto’s online?
 9. Queer baby
 10. Basic witches

Al met al loopt het lekker. De challenges die nog niet behaald zijn, daar maak ik me geen zorgen over. Het zijn namelijk geen moetjes, maar meer een ‘heb je hier eens aan gedacht om te gaan lezen?’

En nu weer lekker met mijn neus in het boek!

Tags:

Divider

One response to “Reading challenge 2022 update #2

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.