Reading challenge 2022 update #1

Geplaatst op 3 april 2022 door Emmy in Boeken / 2 Comments

April breekt aan en dus is er al een kwart van 2022 voorbij. Ik wil er maar niet aan denken hoe snel alles gaat. Toch merk ik dat het steeds gemakkelijker word om even op de rem te trappen en te genieten van het hier en nu. Het gevaar van onze maatschappij is immers dat we overal 24/7 aan moeten staan en overal bij moeten zijn en daar probeer ik toch een beetje los van te breken. Minder moeten, meer genieten. De ene dag lukt dat en de andere totaaaaal niet. Maar goed.. op naar een update over mijn reading challege van dit jaar!

Ik wilde dit jaar weinig druk op mezelf leggen. De doelen zijn geen musts en als het niet lukt, prima. Maar eigenlijk ben ik dik tevreden door die ongedwongenheid. De maandelijkse TBRs helpen me om verder te kijken dan één boekenplank en juist die boeken te pakken die er al lang staan. Ik hou tegenwoordig in mijn excelsheet ook bij wanneer ik een boek aan mijn TBR heb toegevoegd.

Ook heb ik mijn TBR al een paar keer kritisch bekeken. Zo las ik een tweede deel van een serie en hoewel ik het boek aardig vond, wist ik dat ik deel 3 weer lang zou laten liggen. Dus besloot ik de hele serie van mijn TBR te halen. Jammer, maar ik wil boeken lezen die ik écht wil lezen. Ook ga ik richting de 3 planken met TBR boeken in plaats van 4… En dat was een van mijn extra doelen dit jaar.

Ik schreef al een verhaal, ging naar de sauna, vierde jaarfeesten en publiceerde al een boek! Lekker bezig! En ik schreef me in voor een nieuwe opleiding. Ik kan het geen workshop of cursus noemen. Daar schrijf ik later meer over, beloofd.

Goodreads reading challenge

Voor 2022 koos ik ervoor op mijn goodreads reading challenge op 100 te zetten. Ondertussen heb ik al zo’n 45 boeken gelezen en kan ik dus zeggen dat ik enorm op de goede weg ben. Het is niet zo dat ik bij volgende update al tegen de 100 wil aanzitten: ik kijk wat komt.

Overige leesdoelen

Ook wil ik mijn TBR verlagen dit jaar. Vorig jaar ging ik voor 90 boeken ongelezen boeken op de plank en ik eindigde met zo’n 80 stuks. En ondanks dat ik in februari en maart aardig wat boeken aanschafte, heb ik mijn 2022 doel van 65 ongelezen boeken al gehaald. Nu heb ik wat boeken van mijn TBR verwijderd, dus dat hielp. Maar toch! Ik hoop dat ik dit getal verder omlaag kan halen. Het scheelt: geen YALC voor mij dit jaar! Ik ben echt een stuk kritischer geworden bij de aanschaf van boeken en dat merk ik. Op naar de 60 en van vier naar drie planken!

Ook wilde ik veel vervolgdelen lezen. Ik laat vervolgdelen veel te lang in de kast staan en dat is zonde, want zo vergeet ik teveel en krijg ik steeds minder zin om het boek op te pakken. Ik probeer er in mijn maandelijkse TBRs echt kritisch naar te kijken en, zoals ik al eerder zei, durf ik best de rest van de serie weg te doen als het tegenvalt. Ik ga niet zeggen dat ik al mijn vervolgdelen weggelezen krijg, maar ik ga wel mijn best doen.

Tevens wilde ik vijf klassiekers lezen. Die neem ik een beetje breed, want tenzij je Turks fruit tot de klassiekers rekent, heb ik er nog geen opgepakt. Oeps. Nou, het zij zo, hoor!

En vijf boeken herlezen dan? Dat lukte beter. Want ik herlas Heartstopper 2, 3 en 4, Harry Potter en de geheime kamer en Unwritable, waarvan ik eerder al het manuscript las. En als deze laatste niet meetelt, dan weet ik zeker dat er nog wel rereads zullen volgen!

En wil ik elke maand een boek van school lezen:

Januari: Het is hier helemaal niet perfect
Februari:
Maart: Nicolas en de verdwijning van de wereld.

Je ziet het, in februari is het niet gelukt. Wel heb ik in januari én maart meerdere boeken van school gelezen. Telt dat?

Vijf graphic novels

 1. Heartstopper 2
 2. Heartstopper 3
 3. Heartstopper 4
 4. Sailor Moon 2

Vijf jeugdboeken

 1. Spookpokken

Vijfentwintig Engelse boeken

Ik verwacht dat ik dit doel gemakkelijk kan halen!

 1. Precious catastrophe
 2. The nature of witches
 3. The toll
 4. Miss Mayhem
 5. Unravel the dusk
 6. A deal with the elf king
 7. Savage her reply
 8. From the earth to the Shadows

Tien oorspronkelijk Nederlandse boeken

En dit zal ook niet lastig worden.

 1. Ontsnapt uit het slot
 2. Het is hier helemaal (niet) perfect!
 3. Vleugels van de dood
 4. Turks fruit
 5. Unwritable
 6. Op gevoel
 7. Het duizend eilanden experiment
 8. De nieuwe Wendy
 9. Nicolas en de verdwijning van de wereld

Drie dichtbundels

Nog geen!

Ik ben prima op weg en ik voel nul druk bij deze doelen. Ik vind het vooral leuk om achteraf te kijken hoe de zaken ervoor staan en om lijstjes te maken. Heb jij bepaalde leesdoelen voor dit jaar?

Tags:

Divider

2 responses to “Reading challenge 2022 update #1

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.