Poison Heart – S.B. Hayes

Geplaatst op 15 mei 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Poison Heart – S.B. HayesPoison Heart door S.B. Hayes
Uitgever: Quercus Books | Maart 2012
Genres: Young Adult, Thriller, Mysterie
Aantal pagina's: 360
ISBN: 9780857385703
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-half-stars

From the moment Katy sees Genevieve's beautiful face staring at her from a window, her life will never be the same. Wherever Katy turns, Genevieve is there - at school, with Katy's friends, and worst of all, in Katy's hot new boyfriend's life.

But Genevieve has a menacing side, a dangerous side, a threatening side that she only reveals to Katy: I'm your worst nightmare.

When Genevieve's behaviour becomes increasingly twisted, Katy delves into the girl's past, with the help of her best friend Luke. Nothing prepares her for the dark truths that she discovers, or the new romance she finds along the way. Is Genevieve a troubled girl with a difficult childhood? Or is the truth unearthly and much more frightening?

Who is the real Genevieve?

What are her secrets?

Why is she determined to destroy Katy's life?

A rich, twisting thriller of friendship, love and evil that you'll find impossible to put down.

Toen ik Poison Heart eens op het boekenfestijn zag liggen, twijfelde ik enorm of ik het mee moest nemen. Op een of andere manier betoverde het me en de cover intrigeerde me enorm. Alsof er wat magisch en bovennatuurlijks in het boek moest zitten. Toch kocht ik het boek niet, waar ik uiteraard meteen spijt van had. Uiteindelijk kreeg ik het boek alsnog, tijdens de boeken adventskalender.

poison2

Hoewel ik erg wisselende reacties las op goodreads – waarbij ik er meteen ook achterkwam dat er een Nederlandse vertaling is – wist ik zelf niet zo goed wat ik uiteindelijk van het boek moet vinden. Het verscheurt me een beetje, want aan de ene kant vond ik Poison Heart een goed te lezen en vermakelijk boek, aan de andere kant zijn er ook echt een aantal dingen die me goed dwarszitten.

Terwijl ik de achterflap voor het lezen nog eens doorlas begon ik me namelijk te beseffen dat dit helemaal geen bovennatuurlijk verhaal zou zijn, maar eerder een thriller. Oké, dacht ik, ik kan dat aan. Maar ik had daardoor wel een beetje een valse start (en eerlijk, hot new boyfriend, stootte me ook een beetje tegen de borst). In bepaalde aspecten bleef de realiteit achter op het beeld wat ik van het verhaal had. Het wist mijn verwachtingen niet waar te maken.

Op een of andere manier kreeg ik tijdens het lezen de indruk dat het allemaal maar een beetje oppervlakkig bleef. Katy maakt zich zorgen om heel oppervlakkige zaken en allerlei gebeurtenissen leken behoorlijk uit de lucht te vallen. Ook wat de setting betreft lijkt alles me veel te willekeurig en had ik veel liever gezien dat het allemaal invloed had op het verhaal. Tevens lag de schrijfstijl me ook niet echt, ik vond ook dit te oppervlakkig en dialogen te voor de hand liggend.

poison3

Zo nu en dan is Poison Heart spannend, maar het wist de spanning niet lang vast te houden. Er zitten namelijk veel gebeurtenissen in die weinig te maken hebben met het daadwerkelijke probleem. Op een gegeven moment komt er wel een stuk dat ze het over heksen en spoken hebben en dacht ik eindelijk mijn persoonlijke link met het verhaal te hebben. Helaas werd die plotlijn meteen weer weggedaan, waardoor mijn aandacht weer verslapte. Wat had ik dat graag gezien, dat het mystieke echt een rol had gespeeld. De uitkomst was voor mij nu heel erg voorspelbaar en vooral omslachtig. Hoe moeilijk wil een schrijfster het voor zichzelf maken?

Helaas vond ik bepaalde keuzes en gebeurtenissen dus niet echt passen bij de spanning die er zou moeten zijn. Ik had gehoopt op fantasy. Dit is GEEN fantasy. Dit is gewoon een thriller en niet perse de beste. Ik vond Katy niet zo leuk, ik vond haar vriendinnen (en hun relatie onderling) oppervlakkig en afstandelijk en ik vond de romance echt tenenkrommend. Van mij had alles wel wat meer pit mogen hebben. Meer spanning, meer realisme en vooral meer emotie.

Poison Heart is helaas niet echt mijn ding gebleken. Mijn verwachtingen waren hoog en ik dacht dat ik een soort bovennatuurlijke thriller te pakken had, helaas bleek dat absoluut niet het geval. Het boek is met vlagen spannend, maar vooral op het eind. Helaas worden niet alle plotlijnen even nuttig ingezet.

Dit boek is in het Nederlands verschenen als ‘Het meisje met de groene ogen’.

poison1

two-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “Poison Heart – S.B. Hayes

  1. Och, ik had geen flauw idee dat dit boek vertaald was. Een vriendin van me heeft ‘Het meisje met de groene ogen’ gelezen – maar zelf ben ik er nog niet aan toegekomen. De oorspronkelijke versie staat dus wel in mijn kast. Ik kocht het op het Boekenfestijn door een combinatie van de mooie cover, leuke prijs én het feit dat ik net als jij fantasy had verwacht. Nu, heb ik niet veel zin meer om er in te beginnen. Gelukkig staan er nog heel wat andere boeken op me te wachten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.